Galna vändningen – fem mål i slutperioden

Dubbla matchstraff och heta känslor. HV71 mot Färjestad i Jönköping hade det mesta. FBK stod för en urstark vändning i den tredje perioden, gjorde fem mål och vann med 6–3.

Färjestad fick jubla i Jönköping.

Ishockey2023-09-21 21:33

Färjestad har inlett SHL-säsongen strålande. Med två raka segrar, förvisso på hemmais, mot fjolårsfinalisterna Växjö och Skellefteå, var de förhandsfavoriter när det var dags för bortapremiären mot HV71.

Men det började dåligt direkt. Hemmalaget tog ledningen redan i den andra minuten genom Oskar Stål Lyrenäs.

Precis innan periodvilan utökade Henrik Borgström till 2–0.

Sedan började det hetta till ordentligt.

Tre minuter in i mittenakten fick både Tommi Tikka och Victor Ejdsell matchstraff för slagsmål efter ett längre bråk vid sargen där även domarna hade svårt att gå emellan de hetlevrade stjärnorna.

Joel Kellman reducerade för Färjestad innan HV:s Radan Lenc skrev in sig i målprotokollet med 3–1-fullträffen.

I den tredje perioden blev det en helt annorlunda matchbild. Färjestad gjorde två mål på tre minuter och plötsligt var det kvitterat. Därefter gasade bortalaget på ordentligt och vann till slut med klara 6–3 och säkrade tredje raka segern. Linus Johansson blev tvåmålsskytt, båda fullträffarna i tom bur.