Garpenlöv rÀknar bort mÄlspottaren

Filip Forsberg vore den perfekta förstĂ€rkningen till Tre Kronors VM-lag – och hans Nashville Ă€r pĂ„ vĂ€g ur Stanley Cup-slutspelet. Problemet Ă€r att forwardsstjĂ€rnan blir kontraktslös. –Vi vet vad vi kommer att fĂ„ för svar, sĂ€ger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Johan Garpenlöv tror inte att Filip Forsberg ansluter till VM.

Johan Garpenlöv tror inte att Filip Forsberg ansluter till VM.

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2022-05-08 20:13

StjĂ€rnfyllt pĂ„ backsidan – tunnare bland forwards.

SÄ ser Tre Kronors VM-lag ut i nulÀget.

SÄ Filip Forsberg, 42 mÄl och delat bÀste svenske mÄlskytt i NHL tillsammans med Calgarys Elias Lindholm, vore en drömförstÀrkning.

Nashville ligger under med 0–3 i matcher mot Colorado och kan slĂ„s ut natten till tisdagen – men Garpenlöv Ă€r pessimistisk dĂ„ den svenske stjĂ€rnan blir kontraktslös och som free agent vĂ€ntas skriva ett jĂ€ttekontrakt i sommar.

– Det Ă€r klart att vi kommer att stĂ€lla frĂ„gan, skicka nĂ„got meddelande till honom, men han kommer att skriva ett rĂ€tt saftigt kontrakt framöver och det Ă€r jĂ€ttesvĂ„rt med försĂ€kringen. Vi vet vad vi kommer att fĂ„ för svar, sĂ€ger Garpenlöv, innan han tillĂ€gger:

– Men man vet aldrig...

Klingberg VM-klar

Garpenlöv kommer att ta med sig 25 spelare nÀr Tre Kronor pÄ onsdag reser till VM. Men alla spelare kommer inte att anmÀlas till truppen direkt utan Garpenlöv kommer att hÄlla platser öppna för fler NHL-förstÀrkningar.

– Kan vi addera nĂ„gra spelare sĂ„ kan vi göra en bra resa.

TvÄ backar och tvÄ forwards ska bort frÄn truppen i Beijer Hockey Games. En av ersÀttarna blir OS-forwarden Carl Klingberg som ansluter efter sitt finalspel i Schweiz, uppger hockeynews.

Även Anton Lander, lagkapten i OS, och lagkamrat med Klingberg, bör vara aktuell. Dessutom blir spelare frĂ„n SM-finallagen LuleĂ„ och FĂ€rjestad snart tillgĂ€ngliga.

"Kan tampas"

Garpenlöv Àr nöjd med VM-genrepet pÄ hemmaplan, segrar mot Finland och Schweiz och förlust mot Tjeckien.

– Vi kan tampas mot de bĂ€sta lagen. Jag tycker vi borde ha vunnit i den första matchen mot tjeckerna och sedan har vi vunnit de tvĂ„ resterande matcherna, sĂ€ger han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!