Garpenlöv slutar efter säsongen: Känns lagom

Ishockeyherrarnas förbundskapten Johan Garpenlöv slutar när hans kontrakt går ut i vår efter sex år som ledare i Tre Kronor, varav de tre sista som huvudansvarig. –Det känns bra att kunna fokusera och veta att man är klar sen, säger han till TT.

Johan Garpenlöv, Tre Kronors förbundskapten, slutar efter säsongen. Arkivbild.

Johan Garpenlöv, Tre Kronors förbundskapten, slutar efter säsongen. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2021-10-28 14:51

Johan Garpenlöv har beslutat att han inte vill förlänga sitt kontrakt.

– Jag funderade under sommaren hur jag ville göra och kom fram till att sex år med Tre Kronor känns lagom. Det känns som att efter det avslutande året med OS och VM är ett bra läge att tacka för mig, säger han.

Att ha ett slutdatum tror han blir något positivt.

– Det känns bra att kunna fokusera och veta att man är klar sen, att jag kan lägga all den energi som behövs.

Sex år blev det i landslagsstaben för Garpenlöv. 2017 och 2018 var han med, som assisterande, när Tre Kronor tog guld. 2019 tog han över som förbundskapten efter Rikard Grönborg.

Ångrar inget

Under Garpenlövs tid vid rodret ställdes VM in 2020 och i våras stod Tre Kronor för ett fiasko då man för första gången sedan 1937 slutade utanför topp-8. Men han ångrar ingenting.

– Jag tänker inte riktigt så. Alla beslut man tar går inte alltid ens väg men det är något man får leva med, säger han.

Nu ligger fokus på den kommande säsongen som inleds med Karjala Cup den 10 november och sedan kulminerar i ett OS och VM i vår.

– Som alltid handlar det om att få ihop det bästa laget vi kan, få ihop gruppen så snabbt det går och att vi är tydliga i det vi vill göra. Får vi ihop de bitarna har vi stora möjligheter att göra bra ifrån oss.

Processen inledd

Ishockeyförbundet meddelar att man inlett processen med att hitta en ersättare och Johan Garpenlöv har inte heller någonting bestämt efter sin sista match med Tre Kronor.

– Det finns inget som är klart, det får komma när det kommer. Jag är öppen för alla förslag men fokus ligger på den här säsongen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!