Genomgång: Så gick det i övriga slutspelsmatcher

Det bjöds på en hel del dramatik och ett par skrällar när övriga slutspelsmatcher i Hockeyettan spelades.

Mikael Tisells Nybro föll mot Borlänge.

Ishockey2022-03-30 12:00

Surahammars IF–Hudiksvalls HC 5–2

Succélaget "Sura" fortsätter att imponera och vinna. Mot "Hudik" hade man 3–0 efter 24 minuter och trots en reducering av gästerna utökade hemmalaget. Adam Karlsson fastställde slutresultatet till 5–2 i tom bur med två minuter kvar att spela.

Borlänge HF–Nybro Vikings 3–2

Den södra Allettan-vinnaren Nybro fick problem borta mot Borlänge. Vikings hamnade i tidigt underläge men lyckades kvittera i slutet av den första perioden. BHF gjorde sedan både 2–1 och 3–1 i den andra, innan Nybro reducerade till 3–2 med 57 sekunder kvar av den tredje. Det blev dock matchens sista mål.

Kalix HC–Östersunds IK 3–6

Östersund ser ut att få en bekväm resa mot kvalserien. Kalix hängde inte med alls i den första perioden och låg under med 0–3 efter tio minuter. Hemmalaget kom visserligen tillbaka till 2–3 i början av den tredje perioden – men släppte sedan in ett tungt 2–4-mål. ÖIK vann till slut klart.

Halmstad Hammers–Kalmar HC 4–0

Halmstad spelade fortsättningsserie. Kalmar slogs i toppen av Allettan. Ändå var det Hammers som dominerade stort och krossade KHC i match ett. Två mål i den första perioden följdes upp av ett mål i både den andra och den tredje. Nu är Kalmar pressade att vinna på fredag.

HC Dalen–Bodens HF 2–1

Efter en mållös första akt tog gästerna ledningen i upptakten av den andra. Dalen skulle komma tillbaka. Erik Thorwalls och Adam Hirsch såg med varsitt mål till att Dalen knep segern och nu står med ena benet i kvalserien.