Genomgången: Allt inför VH:s match mot Mörrum

Äntligen är det dags. Tisdag klockan 19:00 är det nedsläpp i åttondelsfinalen mellan Mörrum och Vimmerby Hockey. Sporten har grottat ner sig i förutsättningarna inför den viktiga matchen. Kolla in.

Mörrum har överraskat positivt så här långt och kan numera ses som Blekinges bästa hockeylag.

Mörrum har överraskat positivt så här långt och kan numera ses som Blekinges bästa hockeylag.

Foto: Mattias Karlsson

Ishockey2021-03-30 11:45

Femte mötet den här säsongen. Det är vad som gäller när VH gästar Mörrum i Jössarinken. 

Säsongen hittills: 

Mörrum: "Laxarna" från Blekinge var något av höstens lag i grundserien. Få anade innan serien att Mörrums Gois skulle sluta fyra i den tuffa södra serien. Det var precis vad som hände. De avslutade på bästa sätt med fyra raka triumfer. Efter en tuffare start i Allettan, slutförde laget även här starkt och lyckade i den sista omgången norpa sjätteplatsen framför näsan på Mariestad. 

Vimmerby: Efter ett års uppehåll, tillbaka i Hockeyettans finrum, Allettan. Avslutade precis som Mörrum bra och vann tre av de fyra sista matcherna i grundserien. Det tog VH till en femte plats – och med god marginal till sexan Halmstad nedanför strecket. Inledningen av Allettan gav inte den utdelning man önskat vare sig i poäng eller målproduktion. Men sen...då jäklar. Nio raka vinster och en finfin tredje plats blev facit. 

Formen:

Mörrum: Svårt att svara på av förståeliga skäl. Det har gått ett par veckor sedan senaste matchen. Men vi har redan varit inne på det. Mörrum avslutade Allettan bra – och kommer närmast från en klar 4–0-vinst borta mot Visby i ryggen. 

Vimmerby: Precis som med Mörrum, blev det tre poäng i avslutningen av Allettan. Detta sedan Troja besegrats med 5–3. Har sedan den matchen spelades (13 mars) tränat – och har tydligen gjort det bra. Enligt rapporterna har VH haft två mycket starka träningsveckor som förberedelse inför åttondelen. 

Offensiven:

Mörrum: Offensiven får vi säga är Mörrums styrka. Var tredje målbäst av alla lagen i Allettan, där bara serieettan Nybro och tvåan Dalen gjorde fler. Stjärnan Marcus Paulsson pangade in mest mål av samtliga, med 16 fullträffar. Han vann också poängligan. Mörrum hade också seriens främste målpassare i Adam Bäckstrand, som hade 18 assist. Utöver den duon finns också skickliga spelare som Filip Owesson, Khalid Ibrahim och Jesper Hultberg.  

Vimmerby: Var kalla framför motståndarkassen inledningsvis i Allettan. Hade följande målproduktion då... 2–1–2–2–2–2–2. Alltså ett snitt på färre än två gjorde mål i snitt första sju omgångarna. Sen rasslade det till. Lagets styrka i den här delen är bredden. Här finns inga supermålskyttar, som dundrar in mål på mål, utan målskyttet är mer utspritt på  flera spelare och femmor. Är vassa i powerplay, med duon Wigley/Jakob Karlsson i ledande roller.  

Defensiven:

Mörrum: Ingen hit försvarsmässigt första halvan av Allettan. Inte i någon match då släppte de in färre än minst tre mål. I slutet verkar det som att Blekingegänget hittade alltmer rätt och var plötsligt svåra att få hål på. 

Vimmerby: Vimmerbys bästa gren. Alla känner nog till att VH har ett mycket starkt målvakts- och backspel. Lämnar inget åt slumpen utan här är det ordning och reda, struktur och om så behövs riskminimering de luxe. Släppte in minst mål av alla lag i grundserien – och delade den position med Nybro i Allettan.

Hemma/Borta: 

Mörrums hemmaspel: Imponerade inte hemma i Jössarinken. I Allettan blev det en ynka seger efter ordinarie tid – och två till dessutom efter straffar. Dock: fem förluster på åtta matcher. 

Vimmerbys bortaspel: Var poänglöst i de tre första matcherna på bortais i Allettan. Det var då det. Sedan radade VH upp fem (!) raka vinster. 

Inbördes möten: 3–1 i matcher till VH. 

Vimmerby Hockey kan inte riktigt mäta sig med Mörrums offensiv, men har desto bättre defensiva egenskaper.
Vimmerby Hockey kan inte riktigt mäta sig med Mörrums offensiv, men har desto bättre defensiva egenskaper.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!