Georgsson inför spurten: "Ska räcka med en trea till"

Med start ikväll (onsdag), borta mot Almtuna, inleds Västerviks IK:s sista grundserievecka. Och det är ett avslappnat och harmoniskt VIK-lag som tar sig an avslutningen på serien.

"Jag tycker att vi under säsongen haft en förmåga att växla upp när det gått lite tyngre, framför allt mot bättre lag", säger VIK:s assisterande tränare Emil Georgsson.

"Jag tycker att vi under säsongen haft en förmåga att växla upp när det gått lite tyngre, framför allt mot bättre lag", säger VIK:s assisterande tränare Emil Georgsson.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2021-03-10 08:30

– Vi är klara för topp tio och vet att vi har ett riktigt bra läge att komma topp sex. Det kan dock gå fort att sväva iväg så det viktigaste för oss nu är att fortsätta ta en match i taget, säger VIK:s assisterande tränare Emil Georgsson.

Han fortsätter:

– Alla lag vi möter har något att spela för, Timrå jagar ju poängrekordet så det blir tuffa matcher rakt igenom. Dessutom handlar det om att skapa bra vanor inför slutspelet, att även om vi förlorar göra bra insatser.

Skulle VIK klara av att hålla sig över topp sex-strecket väntar en vecka ledigt från matchspel. En vecka som skulle vara välkommen då man i så fall skulle kunna träna mer än vanligt.

– Vi ligger lite efter i träning, en spelare som (Zach) Budish har nästan spelat fler matcher än han har tränat. Så den veckan skulle vara bra för att kunna nöta in lite grunder i spelet.

Vad krävs för att komma topp sex då?

– Ser man på tabellen ska det räcka med en trea till, då hamnar vi på 83 poäng vilket är max för AIK (de spelade en hängmatch på måndagskvällen, tog noll poäng och kan således nå max 80 nu, samma som VIK har idag) och Tingsryd kan max nå 81 poäng.

Det var slutspelskaraktär på matcherna redan den gångna helgen. Georgsson menar att man fick bra signaler från truppen i dubbelmötet med Vita Hästen.

– Jag har en tro på att vi har ett lag som passar i ett slutspel, vi har många karaktärer som trivs i den sortens matcher. Jag tycker också att vi under säsongen haft en förmåga att växla upp när det gått lite tyngre, framför allt mot bättre lag. Det tar vi med oss framöver.

Så tränade VIK

Målvakter: Daniel Marmenlind, Henrik Lundberg

Backpar: Michael Kapla-Alexander Anderberg, Erik Gustafsson-Emil Andrae, Ludvig Jardeskog-Alfred Barklund, Marcus Ersson-Oskar Drugge.

Kedjor: Viktor Liljegren-Marcus Westfält-Joakim Hagelin, Kellen Jones-Connor Jones-Zach Budish, Ryan Gropp-Tim Wahlgren-Victor Öhman, Gilbert Gabor-Jacob Bjerselius-Simon Krekula.

Noterat: Oskar Drugge bröt träningen efter en situation som gjorde att han fick ont i en fot. "Ingen fara, men det kan ta nån dag eller tre innan jag får ner foten i skridskon", hälsar Drugge i ett sms.

Noterat 2: Oskar Pettersson var på isen men höll mest klubban i en hand och deltog inte i några moment som innehöll fysisk kontakt.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!