Georgsson om drömvärvningen och misstänkta läggmatchen

Kan fansen hoppas på en återkomst till Västerviks IK för förra säsongens succéback Erik Ullman. Sporten ställde frågan till klubbens sportchef, Emil Georgsson.

Emil Georgsson och Erik Ullman.

Emil Georgsson och Erik Ullman.

Foto: Montage: Jonathan Åhman/Johan Löf

Ishockey2020-12-15 16:43

Det har, som det heter, tisslats och tasslats. Dessutom har klubbens supporterklubb redan organiserat en insamling för att skaka fram lite pengar för att underlätta arbetet med att plocka tillbaka Ullman, som hamnat lite snett i sin nya klubb.

– Vi håller på att undersöka möjligheten men i dagsläget går det inte att säga varken bu eller bä, menar Georgsson.

Fansen har startat en insamling för att bidra ekonomiskt. Hur ser du på det?

– Det känns såklart kul att de vill hjälpa till och att de vill ha Ullman tillbaka i laget men om det är möjligt återstår att se. Han har fått begränsat med speltid i Björklöven även om han spelat lite mer nu på slutet. Vi får se var det hela tar vägen, säger Georgsson kryptiskt.

Under måndagskvällen var Ullman och Björklöven involverade i den match som nu utreds på grund av misstanke om matchfixning. Georgsson har givetvis läst vad som skett och till och med kollat på matchen i fråga, där topplaget Björklöven ledde med 3–0 för att sedan tappa ordentligt till 3–8. Matchen slutade 4–8 men redan innan den var slut stoppade flera spelbolag, däribland Svenska Spel, livespel på matchen på grund av något som kallas anmärkningsvärda oddsrörelser.

Svenska Ishockeyförbundets tävlingsavdelning har startat en utredning för att gå till botten med vad som egentligen hände. Polisen har informerats om det inträffade.

– Man hoppas att det inte ska ge något och man hör ju mer om det i andra sporter. Det känns smått otroligt om det har skett, det känns svårt att genomföra på en hockeyplan, det är så många som är inblandade, säger Emil Georgsson.

Arbetar ligan eller ni i klubbarna förebyggande med de här bitarna?

– Faktum är att för bara en vecka sen hade Unibet en utbildning med varje klubb om just matchfixning. Jag är den som håller i det i VIK och ska gå någon mer kurs för att sedan ta genomgången vidare till klubben. Det lär bli ännu mer aktuellt nu. Vi har två år i rad haft föreläsningar som handlar om spelberoende men inte om matchfixning.

Har ni i VIK haft problem med spel på egna matcher eller något liknande?

– Nej, inte vad jag känner till. Spel är däremot vanligt förekommande. Det flesta jag känner, tidigare lagkamrater till exempel, spelar. Dock inte på egna matcher eller på den egna ligan då det är olagligt, men gärna på stryktipset eller trav, svarar Emil Georgsson.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!