VH-backen stod för en klockren insats mot KRIF

Suverän. Stora ord, men passande ord när vi ska beskriva Pelle Ströms insats borta mot KRIF. "Det kändes väldigt bra", säger VH-backen och lyfter fram sommarträningen som en enskilt viktig detalj för att spelet funkar så bra.

Pelle Ström ordnade kvitteringen till 1-1.

Pelle Ström ordnade kvitteringen till 1-1.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-26 06:30

Hösten 2022 var sådär, med Pelle Ström mått mätt.

Det är skillnad nu, hösten 2023. 

Efter en rad starka prestationer, stod den rutinerade backen för en närmast felfri insats borta mot KRIF.

– Jo, det gick bra, säger Ström lugnt en stund efter matchens slut i Soft Center Arena. Han kan konstatera att Vimmerby vann – igen. 

Tittar vi till din match och din fina form. Vad säger du?

– Det har flutit på bra nästan hela säsongen. Mycket beror på sommarträningen. Den var mycket bättre i år än förra året och gör att jag känner mig både piggare och lättare. 

Känslan är att ni som lag är minst lika bra nu som ni var förra våren?

– Jag håller med. Vi har gjort flera jättebra matcher. Vi har ett bra spel och vi har också jäkligt kul, både på och utanför isen. De som är kvar är bra hockeyspelare och samma sak med alla vi fått som nyförvärv. Allt klickar. 

Pelle Ström har genom åren inte direkt gjort sig känd som en naturlig målskytt. Nu gjorde han mål för andra matchen den här säsongen när han följde med upp i "andravågen" och snyggt placerade in pucken i nät. 

Det var ingen tillfällighet, enligt tränaren Hampus Sylvegård:

– Vi har tränat mycket på att backarna ska följa med upp i anfallen och komma till avslut i matcherna. Det ser vi resultatet av nu. 

Jo. På åtta spelade matcher har backarna i VH gjort åtta mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!