Glada VH-familjer på plats i glada Hudik: "Bra gjort"

Gissa om det var glada miner bland VH-spelarna och ledarna efter mötet mot Hudiksvall. Och inte bara bland dem. Några av Vimmerbyspelarnas familjer var på plats i Hudiksvall. "Idag åkte killarna skridsko", sa förre VH-tränaren Hans-Ove Norberg med ett skratt.

Till vänster: William Alfberg med pappa Jocke och brorsan Philip. Till höger: Johan Norberg med pappa Hans-Ove och brorsan Nohel.

Till vänster: William Alfberg med pappa Jocke och brorsan Philip. Till höger: Johan Norberg med pappa Hans-Ove och brorsan Nohel.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-02 07:00

Den förre hockeyprofilen var på ett strålande humör efteråt. 

– Det var otroligt spännande och stor skillnad på matchen mot Piteå. Försvarsspelet var riktigt bra nu och de åkte mycket skridsko, säger Hans-Ove med sönerna Johan (VH-back) och Nohel vid sin sida. 

undefined
Nohel Norberg, Johan Norberg och Hans-Ove Norberg.

Sedan många år bor han i Oskarshamn och det var en lång tripp norrut för att se sonen lira mot Hudiksvall. 

– Jo, men vi mellanlandade I Borlänge, där Nohel bor. Så det var inte så långt hit ändå, bara 20 mil. 

Johan Norberg var såklart väldigt, väldigt nöjd. Inte bara för att familjen var på plats, utan även för vinsten. 

– Det blir lite skillnad att åka hem härifrån med en seger i ryggen. Annars hade det varit en ångestresa, haha. 

På plats i Holmen Center var även familjen Alftberg. Och det gick inte att undgå William Alftbergs pappa Jocke. Han bar VH-mundering och det gick inte att ta miste på var han hade sina sympatier. Även VH-backens mamma Marie såg matchen, precis som hans storebror Philip, som spelar i Tranås. 

– Det var nervöst att se matchen, tyckte Philip. 

– De var jäkligt bra på att täcka skott och hålla Hudiksvall på utsidan. Och Robin (Christoffersson) var ju otroligt bra. Skönt att de vann, tillägger Jocke Alftberg. 

undefined
Philip Alftberg, William Alftberg och Jocke Alftberg.

Till skillnad från Norbergfamiljen som stannade kvar i Hudiksvall, bar det raka vägen hem till Stockholm för Alftbergs på måndagskvällen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!