Glädjebesked för VH – han är tillbaka till semifinalen

Efter en imponerande insats i kvartsfinalserien mot HC Dalen står Vimmerby Hockey nu återigen där, bara ett steg ifrån en kvalserie. Hur kommer laget förbereda sig inför semifinalen, som drar igång i helgen? Sporten kollade läget med VH-tränaren Hampus Sylvegård.

William Alftberg är tillbaka i full träning med VH. I helgen är det dags för semifinal.

William Alftberg är tillbaka i full träning med VH. I helgen är det dags för semifinal.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-14 12:00

Det är mycket hockey som snurrar i huvudet på Hampus Sylvegård. När Sporten når honom på tisdagsförmiddagen sitter han och kollar höjdpunkter från nattens NHL-matcher.

– Jag brukar göra det. Det är ett bra sätt att starta dagen på, säger han.

Kvartsfinalen är lagd till handlingarna. Där gick VH vinnande ur striden, efter tre raka segrar mot Dalen.

– Väldigt skönt, givetvis. Tredje matchen var en tuff match, precis som hela serien. Men nu blickar vi framåt och har fullt fokus på framtiden.

På torsdag, vid lunchtid, görs valen till semifinalerna. VH är återigen ett av de orankade lagen och får därmed inte välja motstånd. Hampus Sylvegård vill inte spekulera i eventuella motståndare.

– Nej, det blir lätt att man spekulerar och tror en massa när det sedan kan visa sig bli helt fel. Det där gav jag upp för länge sedan...

Det är bara kvartsfinalen mellan Boden och Borås som fortsatt lever. De spelar en femte och avgörande match på onsdag. Det är redan klart att Väsby, Kalmar, Nybro, Hudiksvall, Troja/Ljungby och Piteå är de rankade lagen och alltså får välja motstånd, i den ordningen.

Lagen som de kan välja mellan är: Vimmerby, Sundsvall, Mariestad, Karlskrona, Halmstad och vinnaren mellan Boden och Borås.

Var det några resultat i kvartsfinalerna som överraskade dig?

– Det mesta var nog väntat. Det är starkt av Borås att ta det till en femte och avgörande match mot Boden. Utöver det är det inte direkt några resultat som förvånar mig, säger Sylvegård.

Semifinalerna inleds i helgen, lördag och söndag. Precis som i kvartsfinalen kommer VH att börja med två bortamatcher. Hur lägger man då upp träningsveckan? Som vanligt, enligt VH-tränaren.

– Ja, det blir som en helt vanlig träningsvecka. I det ingår lite rehab, som alltid.

William Alftberg har varit skadad en tid och missade hela kvartsfinalserien. Han ser ut att vara redo för spel i semin.

– Han är i full träning och är högst troligt redo för match. I övrigt ser alla andra också ut att vara tillgängliga. Pelle (Ström) fick kliva av senast men han ska nog vara redo till helgen.

Fotnot: Valen till semifinalerna live-sänds på www.vimmerbytidning.se. Sändningen startar klockan 12:00 på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!