Glödhet premiär för rivalerna – så tänker tränarna

En lång försäsong är över. På söndag spelar Vimmerby Hockey seriepremiär i Hockeyettan när länsrivalen Kalmar HC gästar ishallen. "Det ska bli spännande att se var vi står", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey ställs mot Viktor Tuuralas Kalmar HC i premiären av Hockeyettan på söndag.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey ställs mot Viktor Tuuralas Kalmar HC i premiären av Hockeyettan på söndag.

Foto: Fredrik Karlsson/Maxim Thore/Bildbyrån/Arkiv

Ishockey2021-10-02 20:00

Hockeyettan rivstartar i helgen med fulla omgångar i alla de fyra serierna. Och i den södra serien går det knappast att få ett hetare premiärmöte än Vimmerby mot Kalmar.

På söndag ställs lagen mot varandra i en match där förväntningarna är uppskruvade. Dessutom är publikrestriktionerna vad gäller idrottsevenemang borta, vilket öppnar för en publikfest.

– Det ska bli otroligt kul. Vi hoppas att vi får så full hall som möjligt och även att några kommer från Kalmar också, menar Staffan Lundh, tränare i Vimmerby Hockey.

Kalmar HC har som bekant anställt Daniel Stolt som sportchef inför den här säsongen. Vimmerbykillen Stolt har tidigare haft samma roll i bland annat VH och IK Oskarshamn. Nu gör klubben en satsning för att ta upp kampen i den absoluta toppen av Hockeyettan.

– Den bilden jag har fått är att folk ser oss som ruggigt svårtippade på förhand. Vi är lite av en joker på det sättet. Och för mig är det "fine" att vara det, även om det alltid är roligt att vara storfavorit. Nu får vi istället ligga och lura lite grann, säger Kalmar HC:s Viktor Tuurala, som är ny huvudtränare inför den här säsongen.

VH och Kalmar möttes i en försäsongsmatch för drygt två veckor sedan, också då i Vimmerby ishall. Den svängiga matchen vann Kalmar till slut med uddamålet (2–3).

– Jag tror att matchbilden kommer se ut på ett liknande sätt som den gjorde i träningsmatchen, säger Staffan Lundh och fortsätter:

– Men det är 60 minuter som ska spelas och där går det inte att förutse vad som ska hända. Det ska bli spännande att se var vi står.

Viktor Tuurala säger så här om träningsmatchen mot VH:

– Jag förväntar mig att vi tar med oss det vi gjorde bra och skruvar på det som behövs förbättras.

Vilka förväntningar kan man ha på Kalmar HC den här säsongen?

– Det är helt upp till oss hur långt vi vill nå. Kan vi förverkliga den individuella kapaciteten vi har till en gemensam kapacitet så kommer vi bli ruskigt bra.

I Vimmerby Hockey saknas Johan Schreiber, som har problem med en hand. Robin Christoffersson blir den som får chansen att vakta kassen.

– Robin har fått lite mer stäm i sina försäsongsmatcher än vad Gustav (Bågenvik) har fått. Men båda har visat bra saker och vi har sex matcher på kort tid framöver, så det är bra att ha två så duktiga målvakter, säger Lundh.

Sporten direktrapporterar matchen på söndag, med start klockan 15:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!