Grovjobbaren tillbaka - inleder som 13:e forward i det heta mötet

Växjö Lakers J20-lag är redan slutspelsklart. Det gjorde det möjligt för Västerviks IK att plocka in Albin Storm inför den allsvenska slutspurten. – Ja, då passade det kanon med en utlåning, säger han inför dagens match mot Vita Hästen.

Albin Storm gjorde fem matcher i Västervikströjan i slutet av förra året. I onsdags blev han klar för en återkomst och i kväll finns han med på isen när Västervik ställs mot Vita Hästen i ett glödhett möte. Foto: TT

Albin Storm gjorde fem matcher i Västervikströjan i slutet av förra året. I onsdags blev han klar för en återkomst och i kväll finns han med på isen när Västervik ställs mot Vita Hästen i ett glödhett möte. Foto: TT

Foto:

Ishockey2017-02-18 11:00

I början av november lämnade Alexander Pettersson Västervik på egen begäran efter rattfylleriskandalen. 

Västervik sonderade terrängen och handlade snabbt. 

De hittade en lämplig ersättare i juniorlandslagsmeriterade Albin Storm, 19, som anslöt på lån från Växjö Lakers J20-lag. 

Han kom in med fart och energi i fjärdefemman under fem matcher innan han vände hem till Växjö.

Nu blir det en sväng till Västervik igen. 

När Jörgen Karterud lämnade för SHL-spel med Linköping några timmar innan transferfönstret stängde var Västerviksledningen snabba på telefonen.
– Ja, det blev nog så när de har tappat en del spelare på slutet och när de ringde kändes det bra. En riktigt bra möjlighet för mig, så det vara bara att åka dit. Jag tycker det är kul att få komma tillbaka och få spela för Västervik igen, säger Albin Storm. 

I Växjö J20 har han öst in poäng: 23 stycken (14 mål och nio assists) på 34 matcher. 
Han står även noterad för fyra CHL-matcher, där det blivit två passningspoäng, och åtta SHL-matcher. 
– Jag har inte spelat något i SHL utan bara suttit på bänken, säger Storm. 

Växjö J20 ska senare i vår slåss om SM-medaljer, dit har de redan kvalificerat sig eftersom de vann grundserien och gick till SuperElit Top 10. 

– Jag ska vara här i några veckor, sen får vi se. Jag vill naturligtvis spela J20-slutspel med Växjö och vara en del av det samtidigt som jag vill spela här. Det är något vi får ta framöver, säger Storm. 

I går gjorde han sin första träning med laget. 
– Det var kul och jag känner till det. Jag vet hur vi ska spela, känner alla i laget och alla runt omkring. Det är en trygghet. 

I kväll startar han som 13:e forward när Västervik möter Vita Hästen. 
– Jag var faktiskt med när vi mötte dem hemma, jag tror självklart på seger.

Fakta
NOTERAT:
• Sju omgångar återstår av allsvenskan och femteplacerade Västervik ligger tio poäng före Vita Hästen, som har den sista platsen till slutspelsserien. De jagas dock av tre lag – Almtuna, Oskarshamn och Modo. 
• Västervik vann första mötet mot Vita Hästen med 7–1. Därefter har Norrköpingslaget två segrar: en efter straffar och en efter förlängning.
• Senaste matchen lagen emellan, då i Norrköping, präglades av tufft och smågrinigt spel som ledde till skador på tre VIK-spelare.

SÅ SPELAR VIK:
• Jörgen Karteruds plats i kedjan med Olle Liss och Victor Öhman (11) tas av Calle Åsell.
• Albin Storm inleder som 13:e forward. 
• Västervikskillen Jacob Tenemyr, ny från Kiruna, och Jens Andersson, tillbaka efter utlåningen till Vimmerby, ställs utanför laget. 
• Jonas Fransson vaktar i vanlig ordning kassen.

RAGNAR KARLSSON, TRÄNARE:
– Det ska bli en riktigt rolig match, det känns som att känslorna är kvar från förra matchen. Det har byggts upp en historia och rivalitet mellan klubbarna som bara blir större. 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!