Första ronden till Virserum: "En riktig krigarinsats"

Tidiga mål i både första och andra perioden och en storspelande målvakt. Det lade grunden till Virserums seger i playoff mot Lerum med 4–2. "Det var en riktig krigarinsats", sa spelande tränaren Pierre Gustavsson.

Patrik Barger gjorde 3-2 i ett viktigt läge för Virserum när laget slog Lerum hemma i det första mötet i play off.

Ishockey2024-02-29 21:14

Första ronden i bäst av tre. Virserum tog hem den, men det satt hårdare åt än det såg ut att göra.

– Ja, vi spelar på bra och det är egentligen bara när de får power play som det hettar till. Vår målvakt kliver fram med flera fina räddningar då och vi står upp starkt i box play.

Lerum drog också på sig en hel del utvisningar. Värst av alla var gästernas Andreas Janum som drog på sig hela fem stycken tvåminutare på egen hand. Trots det lyckades laget väcka matchen till liv. Med två mål inom loppet va mindre än en minut stod det hastigt och lustigt 2–2.

– Det är lite otur. Först gör vi ett dåligt byte som leder till ett friläge för dem. Sedan kommer 2–2 direkt då pucken styrs på en skridsko och ställer vår målvakt.

Trots den motgången lyckades hemmalaget resa sig igen. När de fick chansen i power play kom 3–2 och i slutminuten blev saken klar via 4–2 i tom bur.

– Det är en styrka att vi mäktar med att resa oss. Vi spelar inte på topp, men vi krigar hela vägen och vinner välförtjänt tycker jag, säger Pierre Gustavsson.

Till helgen beger sig laget västerut mot Göteborgstrakten för att försöka avgöra play off-serien. En seger till är allt som krävs för att laget ska gå vidare till kvalserien och får chansen att spela om en plats i division 2.

Hur ser du på den uppgiften?

– Det är klart att det blir tuffare på bortais, men vi har skaffat oss ett mentalt övertag på dem och har två chanser på oss att avgöra. Det är bara att ladda om snabbt och köra igen på lördag.

Målen: 1–0 (3.22) Theo Lundqvist (Martin Holmstrand, Daniel Öhlund), 2–0 (20.19) Pierre Gustavsson (Jesper Jansson, Simon Borgernäs), 2–1 (50.24) Philip Liljevald, 2–2 Kevin Brodén (51.16), 3–2 (53.15) Patrik Barger (Theo Lundqvist), 4–2 (59.33) Isak Grönlund.

BETYGEN

3 Stjärnor: Jakob Axelsson

En vass målvakt kan vinna jämna och viktiga matcher. Så var det verkligen när Virserums burväktare storspelade mot Lerum. Gästerna satte press i power play men Axelsson gav sig inte utan stod emot in i det längsta.

2 Stjärnor: Theo Lundqvist

Den unge Vimmerbykillen visade vägen med en tidig fullträff som han firade som sig bör. Jobbade och slet föredömligt i övrigt också.

1 Stjärna: Pierre Gustavsson

Bidrog med viktiga 2-0 i andra perioden och gjorde mycket nytta för laget med sin rutin.

Jakob Axelsson storspelade i Virserums mål.