Vimmerbys segertåg bara fortsätter

Ovisst mot Dalen, då plockade Vimmerby Hockey fram ett ess i rockärmen. Den smarta varianten i powerplay avgjorde. "Ja, haha, skönt att det gick hem. Jag har fått den av Pelle Prestberg", säger VH-tränaren Staffan Lundh efter den nya vinsten (4–1)

Staffan Lundh fick se Vimmerby vinna igen.

Staffan Lundh fick se Vimmerby vinna igen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-10-29 22:58

Vimmerby fortsätter att rada upp vinster. 

Segern mot Dalen var långt ifrån den mest självklara, men tre poäng trillade in på kontot oavsett. 

– På något sätt hittar vi olika sätt att vinna. Jag kände redan efter den första perioden att vi inte hade det rätta flytet, som vi haft i flera tidigare matcher. Passningarna satt inte riktigt där de skulle. Det löste sig ändå till slut. 

Jo, det gjorde ju det. 

Efter 0–0 i en blek förstaperiod från båda lagen, blev det bättre fart i andra. Poängkungen Martin Thörnberg satte ettan för Dalen i powerplay, där sedan Ludvig Vännström touchade in kvitteringen efter skott av Christian Lindberg. Även det i numerärt överläge.

Vimmerby fick sedan en rykande start när speedkulan Philip Elgeståhl pangade in 1–2 tidigt i den sista perioden. Måns Krämer låg bakom målet, men det kunde ha slutat illa...

– Ja, han (Krämer) spelade med små marginaler i uppspelsfasen, men han fick med sig pucken över mittzon och ja..., man måste våga för att vinna, säger Staffan Lundh och skrattar till. 

Ledningsmålet löste en del knutar för Vimmerby, som hann med att göra både 1–3 och 1–4 innan matchen var över i Smedjehov. 

Tredje målet var värt ett eget kapitel. I spel fem mot tre lyckades laget med en intränad variant, som var riktigt läcker. 

– Det är extra roligt när man gör mål på det viset. Jag har fått den av Pelle Prestberg (tidigare storspelare) en gång i tiden. 

Målet gjordes av Christian Lindberg, där han blev vackert framspelad av Todd Winder och Ludvig Vännström. 

Ni fortsätter att imponera i powerplay. Vad är förklaringen?

– Vi tränar mycket på det och vi är effektiva i den spelformen. Något annat kan jag inte säga. 

Vimmerby toppar nu återigen tabellen och segern mot Dalen var viktig.

– I en sån här kort serie, där nästan varje match känns som en cupmatch, är varje vinst betydelsefull. 

Redan på söndag är VH i farten igen, borta mot Kalmar. Och det i en ren seriefinal. 

– Det ska bli häftigt att spela i deras nya hall. Det blir en utmaning och Kalmar är på gång. 

Dalen-VH: 1-4

Andra perioden: 1–0 (30.44) Martin Thörnberg (Jesper Thörnberg, Emil Larsson), spel 5/4, 1–1 (33.28) Ludvig Vännström (Christian Lindberg, Todd Winder), spel 5/4. 

Tredje perioden: 1–2 (41.14) Philip Elgeståhl (Måns Krämer, Pelle Ström), 1–3 (51.56) Christian Lindberg (Todd Winder, Ludvig Vännström), spel 5/4, 1–4 (59.31) Philip Elgeståhl (Christian Lindberg, Jakob Karlsson)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!