"Häftigt att spela om seriesegern"

Krister Ström och Lennart Sandh är ett strävsamt hockeypar. De har kamperat ihop i många år. Nu är de på väg mot en av karriärens största framgångar: serieseger i division ett. - Det vore skithäftigt att få vinna serien.

Mot serieseger. Krister Ström och Lennart Sandh har varit ledare i Vimmerby Hockey under många år. Ikväll kan de vara med och leda VH till en historisk serieseger i division ett.

Mot serieseger. Krister Ström och Lennart Sandh har varit ledare i Vimmerby Hockey under många år. Ikväll kan de vara med och leda VH till en historisk serieseger i division ett.

Foto:

Ishockey2013-12-11 07:35


Krister Ström och Lennart Sandhs karriärer är i mångt och mycket sammanflätade med varandras. De spelade ihop under ett par säsonger - och har också jobbat tillsammans som ledare i många, många år. I ett pojklag och i A-laget. Nu står de vid varandras sida igen i båset. Med Krister som assisterande tränare och med Lennart som lagledare.
- Vi kommer väldigt bra överens och har i grunden samma synsätt och filosofi. Därmed inte sagt att vi tycker lika om precis allting. Tvärtom, säger Krister Ström.
- För båda är det viktigt med en bra atmosfär. Jag hoppas och tror att vi är med och bidrar till att skapa en skön stämning. Jag menar... vi umgås så mycket med varandra i laget. Sex dagar i veckan. Då måste man ha kul och trivas i gruppen.

Inte ens en poäng...
Vimmerby är på väg mot serieguld. Seger mot Mariestad ikväll och det är klart.
Är du överraskad att det har gått så bra?
- Jo, men det får jag säga. Vita Hästen har ett kanonlag med helt andra resurser. Visst är det en fjäder i hatten om vi lyckas vinna. Jag tror att det kan sätta avtryck.
Hur viktigt är det att vinna serien?
- Jätteviktigt. Hur många gånger har man chans att vinna en serie under sin karriär? Samtidigt är det märkligt att vi inte får något för det. En pengabonus på 100 000 kronor hade suttit fint (skratt).
Men ni får inte ens en extra poäng med er till Allettan...
- Nej, något borde laget som vinner absolut få med sig. Det skulle vara en drivkraft för alla lag i grundserien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!