Halbgewachs avgjorde för Växjö: "En stor seger"

Jayden Halbgewachs klev fram när Växjö behövde det som allra mest. Med ett mål och en assist låg han bakom 6–2-segern i semifinalserien mot Frölunda. –Det här är en stor seger, säger han.

Jayden Halbgewachs låg bakom Växjös seger mot Frölunda.

Ishockey2023-03-31 21:36

Jayden Halbgewachs fick publiken i Vida arena att snabbt lämna sina säten för att stående och hoppande jubla under semifinalserien mot Frölunda.

Kanadensaren hade då, efter 15.24 minuter av tredje perioden, slagit in en retur till 3–2 bakom målvakten Lars Johansson.

– Det var ett viktigt mål, då matchen stod och vägde lite, säger Halbgewachs till C More.

– Det var bra spel av min kedjekamrater och jag vara bara där för att avsluta.

1.43 senare såg 26-åringen till att Växjös fans fick jubla ytterligare en gång, då han assisterade till Joachim Blichfelds 4–2.

Manuel Ågren och Victor Stjernborg såg sedan till att matchen slutade 6–2, med var sitt mål i tom bur.

"Laginsats"

– Det här är en viktig seger. Det var en bra laginsats och det här visar att vi är hungriga. Det blir säkert en annan typ av match nästa gång vi möts men vi är redo, säger Halbgewachs.

Dessförinnan hade Frölunda startat piggt och fartfyllt.

Det var dock precis vad hemmalaget hade räknat med.

– Vi visste att Frölunda ville komma ut hårt, köra full fart i forecheckingen och smälla på, säger Martin Lundberg till C More.

Vetskapen innebar att Växjö först och främst säkrade defensiven – och sedan slog de till.

Lundberg prickade in 1–0-målet efter 12.30 minuter av första perioden.

Ledningen stod sig dock inte särskilt länge.

2.30 minuter senare kvitterade Anthony Greco.

Och så såg det ut: ett lag gjorde mål, det andra kvitterade.

Lagen följdes åt även i andra perioden, 2–2, och det var först i tredje som ett avgörande kom.

Och då var det Jayden Halbgewachs som säkrade Växjös seger.

"Straffar sig"

– Jag tycker att vi tappar tålamodet i mitten av matchen och det är vad som straffar sig, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

– Vi måste se till att det blir en annan typ av match; det är för lite kamp, för lite närkamper, för lite intensitet för att jag ska vara nöjd.

Semifinalserien, som spelas i bästa av sju matcher, fortsätter på söndag och då på Frölundas hemmais i Scandinavium.

I SM-slutspelets andra semifinal, som inleds på lördagen, ställes Skellefteå mot Örebro.