Hällegard: "Jäkligt nöjd med grabbarnas insats”

Det första delmålet är uppfyllt. Vimmerby tog sig till allettan efter en strong insats mot Kristianstad. – Jag är jäkligt nöjd med grabbarnas insats. Vi visste att det var ett tufft uppdrag, säger tränaren Jeff Hällegard.

Foto:

Ishockey2016-12-14 21:08

Det var upplagt för en riktig rysaravslutning där det skulle avgöras vilka lag som skulle ta de tre sista platserna till allettan.  
Vimmerby, Nybro, Tranås och Kallinge/Ronneby gjorde upp om det och det blev till slut Tranås som missade ettans finrum efter förlust mot Troja/Ljungby (3–6).
Nybro föll efter straffar mot Tyringe och Kallinge/Ronneby slog Helsingborg med 1–0.

Vimmerby visste vad som väntade när de åkte ner till Kristianstad och svarade för en klockren defensiv insats.
– Vi visste att vi var tvungna att åka hit och vinna och jag vet inte om Vimmerby har gjort det någon gång tidigare. Vi hade bestämt oss för att stänga igen mittzonen och spela riktigt tajt för att inte släppa till något och det tycker jag att vi gör bra. Vi tappade det väl lite i andra perioden, vi blev för långa, säger Jeff Hällegard.
Trots en pangstart med 2–0-ledning hämtade Kristianstad upp till 2–2 och låg på för ett segermål i sista perioden. I stället gick matchen till förlängning och där avgjorde Markus Modigs.
– ”Macke” ska ju kliva fram i dessa matcher och nu gör han det, säger Hällegard.

Nu har Vimmerby fixat en plats i allettan och Hällegard säger så här om pressen som har funnits på honom och laget under säsongen.
– Det är den här branschen i ett nötskal, antingen gillar man det eller så kan man inte hålla på med detta. Det är nerven, Vimmerby är en stad där många är involverade och gillar hockey. Det är klart att det har varit mycket snack med tanke på att resultaten har gått upp och ner. Efter plattmatchen mot Nybro har vi gjort det bra.

Mats Lusths Kristianstad misslyckades med att vinna serien inför hemmapubliken.
– Första perioden var vår sämsta på hela säsongen. Det fattades inställning, uppoffring, ödmjukhet, ja, allting. Många räknade med att någon annan skulle göra jobbet, säger Mats Lusth.
Ossian Mathiasson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!