Hällegard långt ifrån nöjd: ”Vi ger ju bort matchen"

Det dröjde länge innan VH-tränarna var anträffbara efter Allettan-premiären mot Mariestad. – Det var en del hårda ord i omklädningsrummet, säger tränaren Jeff Hällegard.

Foto:

Ishockey2016-12-27 21:41

Han var djupt besviken över insatsen mot Mariestad (2-4).
Han tyckte att Vimmerby gav bort premiären.
– Vi spelar med huvudena under armen och gör inte alls som vi sagt innan. Vi har tjatat om vissa saker sedan i augusti, ändå blir det så här. Vi är inte tillräckligt ödmjuka och fattar helt egna beslut ute på isen som vi inte kommit överens om. Vi har en gameplan, men den följer vi inte. 
Jeff Hällegard är irriterad och skakar på huvudet. 
Han tyckte att VH tog för stora risker, tappade puck för enkelt och för ofta. 
Vid några av gästernas mål var det precis vad som hände. 

Vimmerby fick annars en drömöppning på premiären då backen Dennis Fröland bröt in från vänsterkanten och satte 1-0 redan efter två minuter. VH var sedan ytterst nära 2-0, då Markus Modigs höll sig framme. I sekvensen efteråt blev han utvisad – vilket storväxta Mariestad utnyttjade på bästa sätt. Målvaktsdebutanten Oscar Fröberg var skymd när Tobias Björklund sköt in kvitteringen. Björklund var för övrigt den back i division ett som gjorde flest poäng i grundserien. 
– Det stämmer. Det flöt på bra och jag gjorde 28 poäng. Mitt första mål i kväll (tisdag) var kanske ingen höjdare. Det var ett ”höstlöv” som seglade in. 
Efter 16 minuter tog Vimmerby åter ledningen efter en snabb spelvändning. Lagkaptenen Markus Modigs hittade Mattias Wigley framför mål, som med en backhand lyfte in 2-1. 
Ledning för VH i paus, men spelmässigt ett övertag för gästande Mariestad, som slutade på andra plats i den västra serien efter att ha både gjort flest mål och släppt in minst. 

I mittperioden var det betydligt mer Vimmerby. Ett par gånger om var de svartgula nära att utöka ledningen, men Robin Wallin höll tätt. Mariestad hade mycket svårt att skapa chanser. VH var piggt och spelförande, därför kom Anton Hernods 2-2-mål som en blixt från klar himmel. Från snäv vinkel touchade hans skott en VH-back och ändrade riktning.  
– Klart man är frustrerad. Vi hade ju flera lägen att göra både 3-1 och 4-1, men då slarvar vi bort avsluten. Vi skjuter inte trots att vi kommer i slottet. Då ska vi passa istället. Jag förstår det inte, säger Hällegard.
Mariestad tog kommandot i den sista perioden när Linus Pellefolk satte 3-2 på ett märkligt sätt. Pucken hade knappt styrfart när den gled in mellan benen på VH-målvakten Oscar Fröberg.
– Jag trodde att Vimmerby skulle komma ut och sätta stenhård press, men jag vet inte. De kanske gick för ett kryss, säger Tobias Björklund, som definitivt satte spiken i kistan när han var helt ren framför Fröberg och kunde stänka dit 4-2.

Segern var inte på något sätt orättvis. Utöver målen hade Mariestad fyra skott i ramen. 
Redan i övermorgon är det dags för ny match för VH: Troja borta. Då måste laget hitta tillbaka till det enkla och stabila spel de presterade i mötet mot Kristianstad i den sista omgången i grundserien. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!