Hällegard: "Måste vinna kamperna"

Derbyförlusten mot Nybro var ett rejält magplask. I kväll vill Vimmerbys tränare Jeff Hällegard se betydligt högre kampmoral hos sina spelare. – Dalen ska känna att de möter ett starkare och hetare lag, säger han.

Jeff Hällegard är sugen på revansch. Både för förlusten mot Dalen tidigare i höstas – och den svaga insatsen mot Nybro senast.

Jeff Hällegard är sugen på revansch. Både för förlusten mot Dalen tidigare i höstas – och den svaga insatsen mot Nybro senast.

Foto:

Ishockey2016-11-16 13:00

Det börjar dra ihop sig.

Med åtta matcher kvar är Vimmerby Hockey allt jämnt på fel sida om allettanstrecket. För närvarande skiljer det två poäng upp till femteplacerade Helsingborg.

Om Vimmerby ska haka på topplagen måste de vända den negativa trenden snarast.

Helge tillbaka

Helst redan ikväll – när Dalen, med bland andra VH-fostrade Tobias Jonsson och Jacob Isaksson i laget, kommer på besök.

– Återigen en match med playoff-karaktär. Vi har pratat om att försöka slappna av, även om tabelläget är spänt, säger Jeff Hällegard.

Med några dagars distans – hur ser du på derbyförlusten mot Nybro (5-1)?

– Jag har sett den matchen på video typ 52 gånger. Det jag känner är att vi förlorade för mycket kampmoment, tappade puck på fel ställen och missade för många öppna lägen. Nybro var helt enkelt hetare än oss. Det förvånar mig lite.

Hur har snacket gått på träningarna?

– Vi har i princip inte snackat något om Nybro-matchen över huvud taget. Istället fokuserar vi på nästa uppgift.

Enligt Jeff Hällegard är VH-formen god – trots den usla poängutdelningen på slutet:

– Jag har en bra känsla. Träningen i måndags var mycket bra. Det var lite hetare temperatur än tidigare. Det slängdes käft och tävlades på ett härligt sätt. Vi fick fram lite horn på spelarna... I min värld var det en riktig hockeyträning.

Hur ska ni besegra Dalen?

– Som sagt, mycket handlar om kampmomenten. I sådana här viktiga matcher får vi lägga finliret åt sidan. Sedan måste vi börja göra mål. Det är svårt att vinna matcher om man skjuter i plexiglaset, säger Jeff Hällegard.

Jämfört med senast tar troligtvis Helge Holmstrand plats i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!