Hällegard om framtiden: "Totalt fel fokus"

Vimmerby förlorade streckmatchen mot Nybro. Efteråt var Jeff Hällegard klart missnöjd med lagets insats. – Vi spelar inte tillräckligt bra och inte med tillräcklig hunger, säger Jeff Hällegard.

Eric Karlsson och Jeff Hällegard fick se sitt Vimmerby förlora mot Nybro.

Eric Karlsson och Jeff Hällegard fick se sitt Vimmerby förlora mot Nybro.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2016-11-12 18:21

Vimmerby målades upp som den stora utmanaren till Kristianstad och Troja/Ljungby inför säsongen.
Hittills har de haft oerhörda problem – både med målskyttet och spelet.
Av den anledningen av poängutdelningen blivit lidande.
Efter storförlusten (1–5) mot länskollegan Nybro befinner de sig under allettanstrecket och det skiljer nu fem poäng mellan trean Nybro och sexan Vimmerby.
– Vi är väl medvetna om att vi ligger under strecket men vi måste ta nästa match som är mot Dalen. Vi kan inte börja tänka om vi ligger under eller över strecket, säger assisterande tränaren Eric Karlsson. 

Vimmerby är efter förlusten sexa i tabellen med 22 poäng medan fyran Tranås och femman Helsingborg har 24 poäng.
VT: Hur säker är du på att det är ni som ska leda Vimmerby fortsättningsvis?
– Så länge vi gör det så gör vi det. Det där är en fråga som andra får ta i, säger Jeff Hällegard.
På DV:s fråga om han känner ett hundraprocentigt förtroende från klubbledningen svarar han:
– Jag vill inte ens svara på den frågan. Det är totalt fel fokus för oss, vi jobbar stenhårt varje dag. Den frågan tycker jag bara är patetisk. Vi leder laget och gör allt vi kan. Om någon annan ska leda laget, då är det någon annan som ska tala om det för oss.
Det var fri entré till matchen i Liljas Arena och hemmalaget Nybro, som har imponerat och överraskat stort, gjorde återigen snarskank på Vimmerby.
– Vi är för dåliga. Det är play off-karaktär på en sån här match och då vinner oftast laget som har bäst attityd och jobbar hårdast. Och jag tycker att vi är för mjuka i spelet och vi har sjukt många bra lägen där vi skjuter i plexiglaset, säger Jeff Hällegard. 

Direkt efter Kalle Johanssons viktiga 1-2-reducering hade Vimmerby bud på en kvittering.
– Vi gör ändå 2–1 och har ett drömläge till 2–2 när Kokkonen (Jesper) kan släppa pucken till ”Kalle” (Karl Johansson) men i stället åker han runt målet och tappar pucken. Pelle (Ström) ska stöta ner den men lyckas inte. Pucken kommer glidande, Kokman missar pucken och de får öppet mål. Man tror inte att det finns sådana mål, säger Hällegard. 

Vimmerby spelade omständligt under hela matchen och hade oerhört svårt att få hål på Nybros samlade försvar. Spelet hackade betänkligt på grund av ett segt, krångligt och stundtals idéfattigt offensivt spel. Inte ens i spel fem mot fyra löste de upp de offensiva knutarna, det gick alldeles för sakta och Nybro behövde bra stå rätt i sina positioner.
– Det hände inget i powerplay, vi kom inte ens till avslut. Vi tappade ut puckar på blålinjen fast att vi var helt ohotade, säger Jeff Hällegard.
Nybro var det klart bättre laget och ville mer.
– Det är väl hög tid att acceptera att alla andra lag är ganska bra.
Till nästa match mot Dalen vill han se bättre tag.
– Vi behöver bli bättre, bättre över 60 minuter, bättre på att spela enklare och bättre på att spela tuffare, säger Hällegard.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!