Håller sviten levande

Trots att Pelle Ström svek löftet om att göra mål var han isens gigant i går kväll när Vimmerby tog ytterligare ett kliv närmare Allettan. - Vi har ställt in oss på att vinna de fem matcher som är kvar, säger backklippan.

Pelle Ström.

Pelle Ström.

Foto:

Ishockey2015-11-18 21:08



Pelle Ströms svit håller i sig. 17 omgångar in i HockeyEttan har han fortfarande inte varit inne på ett endaste mål bakåt. I går var dessutom den unge backbjässen bäst i Vimmerby Hockeys lag, som besegrade Dalen med 3-1.
- Vi började lite knackigt, men sedan kom vi in i det. Då hade de inte en suck. När vi ökade tempot tyckte jag inte att de hängde med alls. I den andra och tredje perioden var det inget snack, säger han.
Men inför matchen lovade du ju att göra mål?
- Äh, jag fick ju inga passningar av våra anfallare. Jag skyller på det, skrattar Pelle, som har tagit stora kliv i sin utveckling under den här säsongen. Spelet känns mognare och självförtroendet stort.
- Jag har bra kräm i benen och jag kan pumpa på ordentligt, men allt kan bli bättre. Man får aldrig känna sig nöjd.
Hur förklarar du den VH:s defensiva kraft den här säsongen?
- Vi har bra struktur, alla gör jobbet i egen zon, vi täcker skott och boxar ut spelarna som är på väg in. Sedan har vi två jättebra målvakter, det är en stor trygghet.
- Tränare Eriksson och Larsson har så klart också en stor del i det. De har kommit in med många tips och detaljer, som vi gnuggar hårt på under varje träning, säger Pelle.
Trean Vimmerby är nu sex poäng före femteplacerade KRIF i den södra HockeyEttan. Fem matcher återstår att spela och av dessa har VH fyra på hemmaplan.
- Matcherna som är kvar är våra och den hemma på lördag mot tabellfyran Kristianstad är så klart viktig, men den ska vi ha. Vi har ställt in oss på att vinna alla matcherna som är kvar, avslutar Pelle Ström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!