Halmstad-stjärnans känga till tvivlarna: "Trött på det"

Halmstad Hammers har, återigen, trotsat tvivlarna och fajtas nu om topp två-platserna i Allettan. Kaptenen och härföraren Robin Dahse tror stenhårt på sitt lag och tycker underskattningen är uttjatad. "Jag börjar bli rätt trött på det ordet", säger han.

Robin Dahses Halmstad har en stark säsong bakom sig och ligger tvåa i Allettan inför de tre avslutande omgångarna.

Robin Dahses Halmstad har en stark säsong bakom sig och ligger tvåa i Allettan inför de tre avslutande omgångarna.

Foto: Niclas Jönsson

Ishockey2024-02-20 18:30

Robin Dahse är en av Hockeyettans mest pålitliga forwards. År ut och år in gör han mängder av poäng för sitt Hammers, och för fjärde säsongen i rad bär han ansvaret som kapten för laget som alltid levererar. Laget har figurerat i slutspelet, eller kvalserien, i flera år på raken.  

Trots dessa framgångsrika år lyfts Halmstad sällan fram av "experterna" inför säsongen. Något som Dahse ledsnat på: 

– Det känns som att det är fjärde, femte året på raken som vi är "underskattade". Jag börjar bli rätt trött på det ordet om jag ska vara ärlig, säger han under tisdagsförmiddagen när vi pratas vid över telefon.

Halmstad är tvåa, bakom Kristianstad och före VH. Samtliga tre klubbar är på samma poäng inför de sista tre omgångarna. Frågan är vad som talar för att Halmstad ska ta sig vidare som ett topp två-lag? Kanske att Halmstad spelar borta nästkommande två. Laget har nämligen vunnit samtliga sju bortamatcher hittills under Allettan.

– Vi spelar borta mot Tranås på onsdag och Dalen på fredag, och vi har gjort det väldigt bra på bortaplan av någon anledning. Sen kan vi potentiellt ha en avgörande match hemma mot Skövde på hemmaplan, vilket skulle vara kul. Det är tuffa motståndare och alla har något att spela för, säger Dahse och fortsätter: 

– Vi har byggt upp en väldigt stark grupp och likt Kristianstad och VH har vi legat i topp hela säsongen, vi tror stenhårt på det. 

undefined
Robin Dahse är less på att Halmstad ständigt underskattas i förhandstipsen.

Hur är känslan i laget här inför de avslutande omgångarna?

– Den är väldigt bra. Vi hade sju raka segrar innan vi förlorade senast i en tajt match mot Mariestad som hade kunnat sluta hur som helst. Ju fler segrar man tar desto närmare kommer den där förlusten. Så det kanske var nyttigt för oss. Vi kommer in extra hungriga inför avslutningen.

Hur viktigt är det egentligen att komma topp två, kan det finnas fördel med att hålla uppe matchtempot?

– Jo, det är klart... Men kommer du topp två slipper du "kvarten". Stöter du på ett bra motstånd då kan det bli fem tuffa matcher med resa hit och dit. I längden tror jag man tjänar på det. Man får det där "breaket" och kan lägga in extra hård träning. Jag tror också det kan vara ännu viktigare nu när det är fem matcher istället för tre som det var tidigare.

Vi måste ju fråga, hur känner du kring Vimmerby som lag?

– De är bra. Efter att vi mött alla lag tycker jag verkligen att Vimmerby är ett topplag. Det finns många skickliga spelare och de spelar med hög fart. Senast tyckte jag däremot att vi stängde ned deras spel i mittzon och neutraliserade dem, säger Dahse som känner tränare Hampus Sylvegård samt Jakob Karlsson och Martin Pärna som han spelat tillsammans med.

Vad skulle det betyda för dig om du skulle ta "ditt" Halmstad till kvalserien?

– Drömmen vore att gå hela vägen med Halmstad. Det skulle vara en otrolig känsla. Men både jag och medspelarna vet att vägen dit är otroligt lång, det gäller bara att köra på och ser hur långt det bär.

Robin Dahse, poängskörd

23/24: 38 poäng på 32 matcher

22/23: 40 poäng på 43 matcher

21/22: 60 poäng på 53 matcher

20/21: 38 poäng på 41 matcher

Källa: www.eliteprospects.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!