Halmstad var skarpare än Vimmerby

I ishockey handlar mycket om att ta vara på chanserna. I den kategorin var Halmstad på onsdagskvällen bättre än Vimmerby och vann följaktligen med 3-1.

Halmstad-spelarna jublar efter ett av målen mot VH.

Ishockey2020-11-04 21:10

Den första perioden gick i ett rasande tempo. Inga utvisningar, långa spelsekvenser och flertalet målchanser. Det syntes att det var två formstarka lag på spelhumör som gjorde upp. Och det var gästerna som nätade först. Förstakedjan hos gästerna spelade fint i en omställning och överlistade Tomas Rydén. Glädjen i Halmstadbåset skulle dock bli kortlivad. 42 sekunder senare var det nämligen utjämnat. En målvaktsretur slogs in av Maximilian Popovic som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.

Halmstad skulle dock få sista ordet i period ett. Med 19 sekunder kvar styrdes ett backskott på en skridsko framför Rydén och pucken smet retfullt in vid stolpen.

Period två gick i samma mönster som den första, med undantaget att målvakterna spikade igen. Halmstad förde stora delar av perioden med sin tyngd och rörelse men VH stack emellan med ett par kontringar åtminstone Anton Carlsson borde gjort mål.

Matchens första utvisning lät vänta på sig. Först 15 sekunder in i den tredje perioden kom den och det var VH som fick chansen att spela med en man mer. Trots ganska bra fart på pucken och några halvheta chanser stod Halmstad emot trycket. Och utökade sin ledning några minuter senare. Förre VH-spelaren Martin Pärna lämnades obevakad bara en kort stund med det räckte. Pang, upp i krysset bakom Rydén. VH fick ny PP-chans en stund senare och likt det första spelade man bra men utan utdelning.

Med mer än tre minuter kvar plockade Phil Horsky ut Rydén och satsade på sex utespelare för att öka trycket. Chanser skapades. Tryck etablerades. Mål uteblev. Halmstad höll undan och därmed stannade VH:s segersvit på fem.

Matchfakta

Period 1: 0–1 (09:13) Robin Dahse (Alexander Johansson, Andreas Klarin), 1–1 (09:55) Maximilian Popovic (Oskar Carlsson, Philip Rondahl), 1–2 (19:41) Ludvig Nilsson (Jakob Stöffling, Melker Iversen)