Halva spelartruppen har kontrakt

Ett tiotal spelare i Vimmerby Hockey har gällande kontrakt även för nästa säsong. - Stommen är kvar. Jag tycker det ser bra ut, säger sportchefen Micael Rundberg.

Ishockey2011-04-05 06:40

I kväll har sportgruppen och tränaren Anders Spaak en första sittning inför kommande säsong.
- Vi kommer sätta oss och ner och bland annat att se över hur spelartruppen ser ut i dagsläget och hur vi ska gå vidare.
Har ni varit i kontakt med spelarna?
- Nej, inte ännu. Målet är att vi inom någon veckas tid ska prata med dem. Vi ligger ju lite efter med tanke på kvalet och att säsongen blev lång, säger Rundberg. Å andra sidan ligger vi bättre till nu än motsvarande tid förra året. Nu har vi flera spelare med gällande kontrakt.

Hemvändare - prioritet ett
Rundberg säger vidare att det inte kommer bli några jättevärvningar och större utsvävningar:
- Fokus kommer bli att försöka få hem våra "egna" spelare, VH-fostrade killar som spelar i andra klubbar. Hemvändare är prioritet ett. Målsättningen är också att slussa in egna, yngre förmågor i A-truppen.
Är kontakter tagna med eventuella hemvändare?
- Nej, inte direkt, men vi har anmält intresse på sina håll.
Påverkar ekonomin hur truppen kommer se ut?
- Direktiven kommer från styrelsen, men jag tror inte att spelarbudgeten kommer att öka.
Kommer ni tappa några spelare?
- Det är lite för tidigt att säga. Ingen spelare har sagt att de blivit kontaktade av andra klubbar, sen kan det givetvis bli så att vissa lämnar.
Hur ser det ut på ledarsidan?
- Anders Spaak har kontrakt. Vår förhoppning och ambition är även att "Osse" (Niclas Oscarsson) och Peter Gustafsson ska fortsätta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!