HAMPUS BERG: "HAN HAR NÅGOT AGG MOT MIG"

Backen Hampus Berg har valt att bryta kontraktet med Vimmerby Hockey och omgående flytta hem till Stockholm. Nu berättar han om anledningen till sitt beslut. – Det är en grej mellan mig och Jeff (tränaren Hällegard).

VH-tränaren Jeff Hällegard.

VH-tränaren Jeff Hällegard.

Foto:

Ishockey2016-09-28 09:16

– Inget personligt, men på isen har han något agg mot mig. Istället för att se alla fördelar man har, väljer han att se nackdelar. Det står jag inte ut med och det fanns ingen återvändo, säger Hampus Berg

– Jag flyttade ner till Vimmerby för att spela hockey, har kommit in jättebra i gänget, trivts kanon med klubben och fått ett bra jobb på en skola, men det här mellan Jeff och mig har gjort att det inte finns någon återvändo, suckar Hampus Berg.

VH-tränaren Jeff Hällegard har en annan syn på saken.

– Det han säger får stå för honom, men visst är det tråkigt.

– Inför matchen mot Troja ville jag och Erik (Karlsson, assisterande tränare) stärka upp defensiven och plockade in Thim Skoog på Bergs backplats. Redan samma dag började han säga att det handlade om något annat än det sportsliga.

– Vår uppgift som tränare är att mönstra det bästa laget utifrån det motstånd vi möter – att Hampus sedan väljer att se det som en schism är hans beslut. Likväl som Hampus har kvaliteter har han också saker han behöver jobba på och det har vi pratat med honom om. I min värld så lyssnar man och krigar ännu hårdare då, säger Jeff Hällegard.

Hampus Berg har redan gjort klart med ny klubb. Det blir Haninge i den östra HockeyEttan som får ta del av den hårdskjutande backens tjänster i fortsättningen.

– Det stämmer, det blev klart i dag, bekräftar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!