Modigs är klar etta i målligan: "Gillar att göra mål"

Det är inget snack om vem som är målkung i Allettan för Vimmerby genom historien. Markus Modigs är ohotad etta med över 30 fullträffar på kontot. "Oj, det hade jag inte en aning om", sa Modigs, som nu spelar i Modo Hockey.

Vimmerbykillen Markus Modigs är VH:s allra bästa målskytt i Allettan.

Vimmerbykillen Markus Modigs är VH:s allra bästa målskytt i Allettan.

Foto: Arkiv/Bildbyrån

Ishockey2021-12-09 17:00

I topp: Markus Modigs med 31 mål. På pallplats hittar vi två andra starka VH-profiler, Jesper Kokkonen och Björn Jonasson på delad andraplats med 20 gjorda mål. 

Den 29-årige VH-fostrade forwarden Markus Modigs har alltid haft näsa för mål. 

Han förklarar också den starka målskörden i Allettan för VH på det här enkla viset: 

– Jag gillar att göra mål, haha. 

Säsongen 2017/2018 dunkade han in hela 13 mål för Vimmerby i Allettan. Det är rekord under en säsong. 

Just Allettan lyfter han fram som extra morot att spela i under åren i VH:

– Det har alltid passat mig att spela de här matcherna. Jag tycker om när det är matcher som gäller något. Tyvärr lyckades vi aldrig nå hela vägen med Vimmerby. Det grämer mig fortfarande. 

När vi pratar med Markus Modigs är han för tillfället tillbaka i Småland, med bortamatcher mot Troja (onsdag) och HV (fredag) på programmet. 

– Vi har vår bas i Jönköping ett par dagar. Det är skönt att vara här, inte minst för vädret. Det är ju rena sommarvärmen jämfört med hur det är i Norrland, säger Modigs och skrattar. 

Efter ett par år i IK Oskarshamn och SHL, gick flyttlasset till klassiska Modo Hockey med säte i Örnsköldsvik den här säsongen. 

Hur trivs du?

– Bra. Det är en trevlig förening med anor. Man märker också att alla är superintresserade av hockeylaget. 

Modigs har fått en flygande start i Modo. Han är en av hela Hockeyallsvenskans främsta målskyttar hittills, med tolv gjorda mål. Utöver det står han noterad för elva assist. 

– Vi vinner många matcher, men har kanske egentligen inte spelat så bra som tabellen visar. Men bevisligen kan vi vinna matcher och det är det som hockey går ut på. Jag spelar dessutom i en kedja (Riley Woods och Sam Vigneault) jag trivs jättebra med. Vi har fin kemi. 

Mot Troja i går blev det seger för Modo med 2–1 efter förlängning. Vem avgjorde där? Markus Modigs, så klart. Noterbart är att Dennis Fröland, som också har ett förflutet i Vimmerby, gjorde Trojas mål. 

– Det ska bli roligt att möta Fröland och köra på honom, sa Modigs inför matchen mot Ljungbylaget, som han mötte många gånger under tiden i Vimmerby.

På fredag är dags för honom igen att stöta på andra tidigare lagkompisar i VH: Christoffer Törngren och Jesper Kokkonen i HV 71. Det blir en intressant seriefinal mellan två lag som båda står på 51 poäng i toppen av serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!