"Han är kung, kung, kung...i powerplay" • Här är betygen!

Två inledande segrar mot Tranås. Nu väntade tuffare motstånd för Vimmerby Hockey i form av allsvenska konkurrenten Kalmar HC. VH vann ändå, med 4–3. Här är de spelare vi tyckte var bäst.

Vimmerbys back William Dageryd och målvakten Claes Andre slår ifrån sig under matchen mot Kalmar.

Vimmerbys back William Dageryd och målvakten Claes Andre slår ifrån sig under matchen mot Kalmar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-08-21 21:14

5 Stjärnor: Jakob Karlsson

Kung av powerplay? Ja, på något annat sätt kan vi inte beskriva honom. Kaptenen bjöd på två riktigt läckra framspelningar i andra perioden. Precis som han gjorde i ett pp mot Tranås i förra matchen. Hans spelskicklighet i numerärt överläge kan bli guld värd för de allsvenska nykomlingarna. Hög, hög klass. Karlsson assisterade även Levin till hans andra mål, i pp.  

4 Stjärnor: Eddie Levin

Het, hetare, hetast. Levin fortsätter som han avslutade den förra, med massor av mål. Var återigen på rätt plats i rätt läge i powerplay. Stänkte dit två nya baljor. 

3 Stjärnor: Elias Lindgren

En av många riktigt bra backar i VH den här matchen. Spelade inte mot Tranås, men här fick han massor av speltid. Med all rätt. Var spelsugen och tycktes trivas alldeles ypperligt med backkollegan Jesper Broeng. 

2 Stjärnor: Anton Carlsson

Rörde sig fint på isen – som vanligt. Var skicklig att ta in pucken i offensiv zon och samarbetet med polarna Karlsson/Levin var utmärkt. 

1 Stjärna: Jesper Broeng

Förre Kalmarbacken var tillbaka på sin gamla hemmais – och var bra. Spelskicklig och visar vilken duktig skridskoåkare han är. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!