Han är sista pusselbiten hos VIK

Västerviks IK har nu färdigställt den trupp man inleder säsongen med. Joakim Hagelin, 31, är klar för spel i klubben.

Joakim Hagelin, mitten, är klar för spel i VIK.

Joakim Hagelin, mitten, är klar för spel i VIK.

Foto: JONAS FORSBERG

Ishockey2020-09-01 11:48

Samarbetet Hagelin/Västervik har varit en följetong egentligen sedan tidigt i våras. En skadedrabbad Hagelin blev inte kvar i Modo och tidigt började det pratas om VIK. Den 1 april berättade Hagelin för Sporten att en flytt var aktuell.

"Jag har inget kontrakt just nu och är öppen för marknaden och vi håller på att se över vilka alternativ som finns. Jag vet att min agent har pratat med Västervik, så en framtid där är absolut inte uteslutet, men det är inget som är påskrivet.", sa han då.

Nu har affären gått i lås. Och det är en rutinerad herre som ansluter till VIK-laget. Linköpingsfostrade Hagelin har under sin karriär hunnit med över 500 matcher i näst högsta serien, något som tilltalade VIK.

"Joakim är välkänd i området sedan sin tid i Oskarshamn. En spelartyp som jobbar hårt för laget men samtidigt är en god poängspelare. Med sina 450 allsvenska matcher tillför han truppen mycket rutin som vi tror kan bli viktigt och är det något vi historisk haft svårt att attrahera är det just svenska spelare med lite ålder och rutin", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Förra säsongen blev det bara 23 matcher och 10 poäng för Hagelin i Modo-tröjan.

"Det blev en lite tråkig säsong för egen del. Först bröt jag två ben i handen och missade en tid, sedan har jag ganska nyligen opererat ett ljumskbråck som tog lite längre tid än det borde att få ordning på. Men jag har börjat köra igång igen och känner mig frisk", sa Hagelin till Sporten i april.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!