Han är VIK:s nye klubbchef

Johan Rothlind. Där har du den nye klubbchefen och vd:n för Västerviks IK:s aktiebolag. – Jag ser verkligen framemot att lära känna klubben, dess partners, medlemmar och staden, säger den nye klubbchefen.

Foto:

Ishockey2017-05-09 06:29

Johan är 25 år och utbildad vid Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, Bosön. Där han är examinerad i marknadsföring, föreningslära, organisation, värdegrundsarbete, ledarskap, projektledning, samt idrottsekonomi/juridik.

– Jag vill bidra med mina erfarenheter från bland annat min lärlingsperiod inom Djurgårdens IF Ishockeyföreningen, säger Rothlind till klubbens hemsida.

Ordföranden Lasse Jörbrink om rekryteringen: 
– Johan stämmer väl överens med den profil vi såg framför oss när vi startade rekryteringsprocessen. Han har skaffat sig praktiska erfarenheter från andra föreningar och kompletterat det med teoretiska kunskaper via Riksidrottsförbundets utbildning.

– Att han sedan är ambitiös och visar en stor vilja att utvecklas och strävar uppåt gör att Johan känns som rätt person att leda och fortsätta arbetet med att utveckla och etablera Västerviks IK i HockeyAllsvenskan.

Totalt var det ett 20-tal personer som sökte tjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!