Han återvänder till VH – på ett korttidskontrakt

Med lite mer än en vecka kvar till seriepremiär fyller Vimmerby Hockey på sin trupp. 27-årige Sebastian Vidmar återvänder till klubben på ett korttidskontrakt.

Sebastian Vidmar är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Sebastian Vidmar är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-09-23 19:00

Sebastian Vidmar plockades in till Vimmerby Hockey i november förra året och gjorde 21 poäng (9+12) under Hockeyettan-säsongen.

På torsdagkvällen blev det klart att Vidmar återvänder till VH. Parterna har kommit överens om ett korttidskontrakt, där man enligt ett pressmeddelande kommer att "ta en månad i taget". 

Vidmar kommer senare under hösten att åka över till USA för spel i ECHL (East Coast Hockey League).

– Det ska bli jättekul att spela i Vimmerby igen. Jag trivdes jättebra i klubben under Mogges (Morgan Persson, klubb- och sportchef) ledning och med alla killarna i laget. Det är inga datum satta för när jag åker över, så vi börjar med oktober. Det här passade mig jättebra, säger Sebastian Vidmar i pressmeddelandet från VH.

VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson säger så här:

– I Sebastian vet vi vad vi får. Han kommer hit och förstärker oss, ökar konkurrensen, gör oss tyngre och mindre känsliga för skador. Det är också en riktigt professionell och bra kille att ha i laget. Vi har ett intensivt spelschema under hösten, och när vi fick den här möjligheten var det inte mycket att tveka på.

Vidmar ansluter till VH-truppen på måndag. 

VH meddelar samtidigt att de två egna produkterna Olle Söderlund och Adam Lindblad får varsitt a-lagskontrakt för kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!