Han blir ny assisterande tränare i Vimmerby Hockey

Då är Vimmerby Hockeys tränarkonstellation till säsongen 20/21 klar. Philip Bertilsson kliver in som assisterande tränare bredvid Phil Horsky.

Philip Bertilsson blir assisterande i Vimmerby Hockey.

Philip Bertilsson blir assisterande i Vimmerby Hockey.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-06-03 16:37

Vimmerby Hockey-fostrade Philip Bertilsson var förra säsongen J18-tränare i Karlskrona HK men kommer nästa säsong alltså att stå i VH-båset och assistera Phil Horsky. Det gick Vimmerby Hockey ut med under onsdagen i ett pressmeddelande.
– Det ska bli riktigt kul, och känns väldigt inspirerande. Vimmerby har satt en grund och det ska bli spännande att vara med och bidra den här säsongen. Att få jobba ihop med Phil kommer bli riktigt lärorikt. Han är en grym coach, säger Philip Bertilsson i pressmeddelandet.

Samtidigt står det klart att Mattias Lindén, som förra säsongen var assisterande tränare i VH, kommer att fortsätta – men inte fullt ut. Han tvingas ta ett steg tillbaka på grund av sin jobbsituation och blir istället andre assisterande coach.

Morgan Persson, sportchef i VH, säger så här:
– Philip är en ung, driven och ambitiös tränare som går i Phil Horskys fotspår. Det ska bli väldigt intressant att följa hans samarbete med Phil under kommande säsong. Det blir så att Phil och Philip har huvudansvaret för laget, och Mattias blir deras extra ögon och kommer att vara med helt på sina egna premisser, då hans civila jobb styr hans närvaro här. Det här var den bästa tänkbara tränarlösningen vi kunde få, säger Morgan Persson. 

Bertilsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!