Han blir ny huvudtränare i IK Oskarshamn

IK Oskarshamn har gjort klart med en ny huvudtränare inför nästkommande säsong. Det är Martin Filander som nu har skrivit på ett treårskontrakt med SHL-klubben.

Martin Filander är ny huvudtränare i IK Oskarshamn.

Martin Filander är ny huvudtränare i IK Oskarshamn.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2020-03-17 14:26

Martin Filander kommer senast från att ha varit assisterande tränare i IK Oskarshamns SHL-konkurrent Malmö Redhawks. Efter fyra år där går nu tränarkarriären vidare till Oskarshamn, där han kommer att leda laget över de kommande tre åren. Det framgår i ett pressmeddelande från klubben under tisdagen. Vid sin sida kommer han ha Jeff Jakobs, som sedan tidigare är klar som assisterande tränare.
– Det känns jättekul och superspännande. Jag har både spelat mot och följt IK de under de senaste åren och det är en häftig resa föreningen har gjort. Efter att ha under lång tid spelat i Hockeyallsvenskan och ta klivet upp i SHL är imponerande. Utifrån känns det som en familjär klubb där orten verkligen visar sitt stöd, säger Martin Filander i pressmeddelandet.

IK Oskarshamn hade det tufft i SHL den här säsongen och var ett bottenlag. Men då säsongen avslutats i förtid efter allt kaos med Coronaviruset covid-19 stod det klart att inget lag skulle flyttas upp eller ned inför nästa säsong. Därmed kommer IKO att vara ett SHL-lag även nästa säsong.
– Men ambitionen är så klart att bli bättre än förra säsongen, men det är en fråga för mig, laget och styrelsen att komma fram till. I slutänden handlar det om en strävan att ta sig till positiva matcher i slutet på säsongen. Förutsättningen för det måste vi dock som sagt ta med laget och ledningen, säger Mattias Filander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!