Han får kasta in handduken mot VIK! – Gör om i kedjorna

Håll i hatten, nu är det bara tre veckor kvar till den allsvenska hockeypremiären. Det närmar sig med stormsteg, men på vägen dit återstår några träningsmatcher – och inte vilka som helst. Ikväll: rivalen Västervik. Vi tog ett snack med tränaren Peter Johansson för att pejla av läget.

Träning innan matchen mot Västerviks IK.

Träning innan matchen mot Västerviks IK.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-08-30 08:00

Träning, match, träning, match. Redan nu är tempot högt uppskruvat för Vimmerby Hockey. 

Precis som det ska vara. Där bakom hörnet väntar något helt nytt, något som många spelare drömt om: Allsvenskan. 

Fram dit väntar först tre träningsmatcher: Västervik, Mariestad och Kalmar. 

Precis som i senaste mötet mot VIK är backtrion Oskar Lindgren, Oskar Hassel och Isak Hansen indisponibla i kvällens match i Västervik. De två förstnämnda rehabar sina skador och Hansen lirar OS-kval för Norge.

När Sporten var uppe på träningen fanns inte heller Kevin Wennström där. 

Status på honom?

– Han kommer inte att spela. Han är sjuk, säger Peter "Piva" Johansson. Tanken är att Jakob Heljemo blir center i tredjefemman och att vi flyttar upp Sjöberg (Carl) med honom och Lukas Isaksson som forwards. 

VH-tränaren är relativt nöjd med den så kallade processen, hur laget tar sina steg i rätt riktning, men han vill ändå se en bättre prestation mot VIK jämfört med senast. 

– Vi vann igen, det var bra. Sen fanns det mer att önska i spelet. Vi vill att det ska kugga i mer än vad det gjorde då, samtidigt tycker jag att vi blir bättre och bättre på träningarna. 

Johansson säger vidare att träningsbelastningen just nu är ganska tuff och att de kommer köra på hårt även nästa vecka, för att sedan trappa ner en aning ju närmare premiären de kommer. 

Oskar Lindgren är med på ispassen, men är inte redo att spela än. 

Hinner han bli klar till seriepremiären?

– Det räknar vi med och det har varit planen hela tiden. 

Backkollegan Isak Hansen spelar som sagt var just nu OS-kval för Norge, i Danmark. Förutsättningarna för att ta en plats i vinter-OS i Italien 2026 är inte de enklaste. Tre grupper med fyra lag i varje gör upp om endast tre platser. Norge matchar mot Danmark, Storbritannien och Japan i Ålborg. 

När är Hansen tillbaka i Vimmerby?

– Jag räknar med att han kommer hit redan på tisdag nästa vecka. 

• Vi tv-sänder träningsmatchen mellan Västerviks IK och Vimmerby Hockey på vår sajt. Klicka här för att komma till sändningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!