”Han gick dit han fick bäst betalt”

Det verkar bli ”lapp på luckan” i kväll. 3.424 personer kommer i så fall att se det stekheta allsvenska derbyt mellan IK Oskarshamn och Västerviks IK. – Intresset har varit jättestort och vi åker med tre bussar. Vi kunde nog ha åkt med det dubbla, men problemet är att det inte har gått att få tag på fler bussar, säger Rödblåa Fans Johan Kullberg.

STARKT STÖD. Västerviks IK kan räkna med starkt stöd från Rödblåa Fans i kväll. Minst 300 supportrar förväntas finnas på läktarna för att bära fram sitt lag i derbyt. Foto: Micael Rundberg

STARKT STÖD. Västerviks IK kan räkna med starkt stöd från Rödblåa Fans i kväll. Minst 300 supportrar förväntas finnas på läktarna för att bära fram sitt lag i derbyt. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Ishockey2016-11-30 09:00

VIK:s supporterklubb har på grund av bussproblematiken sålt lite biljetter även vid sidan av, så Johan Kullberg räknar med minst 300 – förmodligen fler – Västervikare i Oskarshamn i kväll.

– Vi är 166 supportrar i bussarna, men många åker i egna bilar och jag hoppas på en uppslutning på en bit över det dubbla, säger Rödblåa Fans kassör Johan Kullberg.

Han hoppas på en jämn och sevärd match, där Västervik säkrar segern i slutsekunderna.

– Mitch Wahl (bilden) får gärna avgöra i sin gamla hemmaborg, det vore kul, tycker Kullberg.

”Vilken jävla pajas”

Blue Front Supports (IKO:s supporterklubb) ordförande Christoffer Liljegren låter inte alls lika förtjust när IKO:s gamle skyttekung kommer på tal.

– Vilken jävla pajas. Han kommer att bli utbuad.

– Han var nära att få sparken förra säsongen, men vi ställde upp på honom och låg bakom hans succé. Och så väljer han att komma tillbaka till Hockeyallsvenskan – till vår absolut värsta rival. Det suger, säger Liljegren.

Att Mitch Wahl skulle ha valt Västervik på hockeymässiga grunder är skitsnack, menar han.

– Han gick dit han fick bäst betalt, slutsnackat.

Irriterad på sitt lag

Christoffer Liljegren är mycket irriterad på sitt lag och den tiondeplats man ligger på.

– IKO har haft för dålig inställning i många av matcherna, och spelarna verkar tro att de är bättre än vad de är. Och det är precis tvärtom med VIK, de sliter ju hjärtat ur kroppen för varandra.

– Jag trodde att Västerviks tidiga säsongsform skulle ebba ut, men nu så måste jag erkänna att de är ett bra lag.

Han tror ändå hårt på seger för sitt IKO i kvällens match.

– Jag vet att IKO i grund och botten är ett bättre lag än Västervik, men då måste spelarna visa bättre inställning. Gör vi det så kan det smälla till och bli en storseger för oss, avslutar Christoffer Liljegren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!