Han kan lämna VH: "Klart man är sugen"

Det kan bli svårt för Vimmerby Hockey att behålla sina nyckelspelare. En av de som kan tänka sig att lämna inför nästa säsong är Mathias Wigley. "Det är klart att man är sugen", säger centern.

Vimmerby Hockey har många spelare som utvecklats den här säsongen.

Vimmerby Hockey har många spelare som utvecklats den här säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-03-24 16:00

Vimmerby Hockeys center Mathias Wigley gjorde – precis som hela laget – en mycket stark säsong. 26-åringen från Stockholm gjorde sin fjärde fulla säsong i VH och visade att han verkligen tagit kliv i sin utveckling. Slitvargen, som alltid ger allt för sitt lag, exploderade nu även poängmässigt och avslutade säsongen med totalt 30 poäng på kontot.
– Det har varit den bästa säsongen i min seniorkarriär. Poängmässigt är det den klart bästa för mig men jag tycker också att jag utvecklat många bitar i spelet överlag, säger Mathias Wigley. 

Han är en av många VH-spelare som det pratas om och som kan vara intressant för klubbar högre upp i seriesystemet.
– Man hoppas ju att det finns intresse men i nuläget så är det lugnt på den fronten med tanke på hur det ser ut i Sverige. Alla ligger lågt nu, förklarar Wigley, som inte utesluter att han lämnar Vimmerby ifall rätt klubb dyker upp:
– Det är klart att man är sugen på att testa på spel högre upp. Samtidigt gäller det att ha is i magen och tänka igenom beslutet innan man hoppar på något nytt.

Å andra sidan visade Vimmerby den här säsongen att man är ett lag att räkna med när allt stämmer.
– Om VH får behålla stora delar av truppen och tränarna så är det ett topplag.
Hur ser du på att stanna i VH?
– Jag kan absolut tänka mig att stanna. I division ett är Vimmerby det enda alternativet för mig. Jag trivs jättebra här, avslutar Wigley.

Mathias Wigley gjorde sin bästa säsong i karriären.
Mathias Wigley gjorde sin bästa säsong i karriären.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!