Han lämnar VH: "Jag tycker det är skittråkigt"

Vimmerby Hockey och William Dageryd går skilda vägar. Sportchef Pelle Johansson ger sin syn på den uppkomna situationen.
– Jag kan personligen tycka det är skittråkigt, säger han till Vimmerby Tidning.

William Dageryd var en nyckelspelare när VH klev upp i Hockeyallsvenskan. Men väl där har speltiden uteblivit. Nu lämnar han klubben.

William Dageryd var en nyckelspelare när VH klev upp i Hockeyallsvenskan. Men väl där har speltiden uteblivit. Nu lämnar han klubben.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-10 08:12

Sporten når Pelle Johansson kort efter att klubben meddelat att spelaren lämnar.

– Vi har nio backar på plats och här och nu är han back nio, då ska det till en del skador och sjukdomar för att det ska bli speltid. Båda har väl hamnat i den sitsen där vi känner att det är bättre att det blir såhär. Det är inga hard feelings eller så. Men "Dagge" vill ju spela, det är självklart, och han har väl kommit till den punkten att han måste se sig om efter annat. Utlåningar i all ära, men i det här läget är det kanske bättre att hitta något helt nytt. 

Har beslutet varit mest drivande från er i klubben eller han själv?

– Han är ju back nio hos oss, och då blir det därefter. "Dagge" har väl väntat på en öppning men så har det inte blivit och då tickar säsongen iväg. Det är klart att man då måste se om sitt eget hus. Så är det.

När du valde att behålla honom i våras, och erbjöd kontrakt, hade du tänkt honom som en konkurrent om sjundebacksplatsen eller hade du tänkt honom högre upp i rangordningen?

– Från back fem och neråt, till åttondeplatsen. Sen kom ju Hassel (Oskar) in sent, det är en del i det hela. 

Pelle Johansson ger kritik mot beslutet från Hockeyettan, som innebär att inget lag kommer åka ur ligan. Det har gjort att marknaden blivit "låst" när det kommer till utlåningar.

– Lagen som kanske inte krigar för avancemang till Hockeyallsvenskan har ju redan säkrat säsongen, så det kan jag tycka blivit helgalet. Det har gjort att marknaden för utlåningar är extremt svår.

Vidare berättar Johansson att det varit aktuellt med utlåningar till ett par klubbar, men i och med jobb och andra bitar är det en större helhet som måste klaffa för både klubb och spelare.

Med tanke på att han var en av de främsta backarna för er förra säsongen hade nog många supportrar gissat att han skulle fått en större roll. Hur går dina tankar kring det?

– Nej, men jag kan personligen tycka att det är skittråkigt att det blivit såhär i och med att han var en av spelarna som tog oss upp till Hockeyallsvenskan. Samtidigt har vi kanske tre-fyra backar med ungefär samma spelstil, då blir det en konkurrenssituation om de platserna. Och här är det spelare som går före. Det som var förra säsongen var förra säsongen, nu är det en ny säsong med andra förutsättningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!