Han får fortsatt förtroende att leda VIK

På torsdagen meddelade Västerviks IK vem som kommer att vara huvudtränare under nästa säsong. Det blir en fortsättning i klubben för Nichlas Falk.

Nichlas Falk kommer att vara huvudtränare för VIK säsongen 2023/24.

Nichlas Falk kommer att vara huvudtränare för VIK säsongen 2023/24.

Foto: Simon Hastegård

Ishockey2023-04-06 09:13

Falk kom till klubben i början på februari i år och tog över tränarjobbet från entledigade Martin Gudmundsson. Uppdraget var att hålla kvar VIK i Hockeyallsvenskan men man åkte ur efter kvalspel mot Tingsryd. Dock blir det en fortsättning i ligan för VIK – och en fortsättning i VIK för Falk. På torsdagen skickade VIK ut ett pressmeddelande där man informerar att Falk skrivit på ett kontrakt som huvudtränare över säsongen 2023/24.

"Vi har haft en dialog sedan säsongen tog slut och att Nichlas var intresserad av en fortsättning gjorde det hela enklare för mig då han byggde upp en popularitet kring sig själv i guppen. Jag är väldigt nöjd med att ha fått till denna lösning, då Nichlas satte stort avtryck och vann mycket välförtjänt respekt av laget. Nichlas besitter mycket kunnande i det defensiva spelet och tanken är att vi ska bygga vidare på det för att vi ska kunna spela med lite mer fart och frenesi igen, därför tycker jag att han är helt rätt för uppdraget", säger sportchefen Victor Öhman i pressmeddelandet.

"Det ska bli väldigt kul att få vara med från början och arbeta tillsammans med Öhman för att bygga ihop laget och kunna vara med och sätta min prägel på det hela. Jag har trivts väldigt bra i Västervik under den tiden jag har spenderat här och är fylld med revanschlust. Vi kommer att göra allt för att försöka bygga upp en vinnarkultur och hoppas att vi kan få med publiken på tåget", säger Falk.

VIK-tränaren kommer tillbaka till Västervik i maj och förhoppningen är att få klart med en assisterande tränare innan dess.

"Vi har dialog med diverse potentiella kandidater och hoppas att vi kan presentera något så snart som möjligt, men skyndar gärna långsamt för att få till en så bra lösning som möjligt", säger Öhman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!