Hedlund spikade igen – nollade Vimmerby

Vimmerby Hockey lyckades inte spräcka målnollan i hemmamötet med Väsby. Den största orsaken till det? August Hedlund. "Jag höll mig till min gameplan", säger gästernas målvakt.

August Hedlund hade en kanonkväll i Vimmerby ishall.

August Hedlund hade en kanonkväll i Vimmerby ishall.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-12-28 21:57

35 skott på mål. Noll i mål. Det var verkligen inte Vimmerby Hockeys kväll hemma mot Väsby under tisdagen. 

Det var istället gästernas kväll – och kanske framför allt briljante August Hedlunds kväll. Målvakten stod emot allt som VH skickade fram och höll sin nolla intakt hela matchen.  

När vi träffar honom i katakomberna i Vimmerby ishall efter matchen är det en trött målvakt som pustar ut.

– Det var en del att göra, skrattar han, innan han fortsätter:

– Skönt att vinna, så klart. Vi gör en bra match trots att det svänger fram och tillbaka ganska mycket. Men vi kämpar på och krigar in i det sista.

Extra skönt att hålla nollan?

– Det är alltid kul att hålla nollan. Jag höll mig till min gameplan och spelade så som jag ville.

Väsbys två mål räckte för att plocka med sig alla tre poäng hem till Stockholm. 

Vad var avgörande för er del?

– Vår box är riktigt bra. Sen stänger vi ner Vimmerby bra i tredje perioden trots en del powerplay mot oss. Vi ger inte bort så många lägen. Det tror jag var avgörande för att vi kunde vinna till slut, säger Hedlund.

Det var i synnerhet i den första perioden som han fick svettas en del. VH avlossade 17 skott mot honom och en del av räddningarna var av hög, hög klass.

– Vimmerby kom ut starkare i första men när vi väl fick vårt ledningsmål i den andra perioden så kunde vi spela lite på det. 

Han och Väsby trummar på i Allettan och har nu 13 poäng på sina sex matcher. Den poängskörden innebär att man är ny serietvåa.

– Bra start. Det är alltid tajta matcher i den här serien. Egentligen är det bara Nybro-matchen man grämer sig över lite, där vi tar massa onödiga utvisningar och kastar bort det. Annars har vi spelat ganska bra, säger Hedlund.

Nu väntar ännu ett möte mot Vimmerby för honom och Väsby. På torsdag möts man i Renew Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!