Han tar replik på Horsky: ”Pressen på oss är borta”

När det stod klart att Vimmerby Hockey skulle få möta Kristianstad i playoff 3 ville tränaren Phil Horsky lägga pressen på Skånelaget. ”Den pressen är borta”, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath.

Kristianstads tränare Mikael Gath ser ingen lätt uppgift mot Vimmerby Hockey.

Kristianstads tränare Mikael Gath ser ingen lätt uppgift mot Vimmerby Hockey.

Foto: Björn Lindgren/TT

Ishockey2019-03-12 07:00

Kristianstad har ambitionen att spela i hockeyallsvenskan och har gjort en medveten satsning för att nå dit. Samtidigt har klubben brottats med ekonomiska problem. Det gör, menar Vimmerbytränaren Phil Horsky, att skåningarna har mer att förlora.

– Med den satsning som Kristianstad gör måste de vinna. Det kan bara vara en fördel för oss, sa Horsky direkt efter lottningen.

Kristianstads tränare Mikael Gath håller inte med om den beskrivningen.

– Pressen från föreningen och målsättningen från klubben är att vi skulle gå till playoff 3. Och det har vi gjort, så den pressen är borta, säger Mikael Gath.

Men spelarnas och ledarnas ambitioner sträcker sig högre än till playoff 3. Mikael Gath är tydlig med Kristianstad ska till kvalserien.

– Vi försöker få våra spelare att vara vinnare och tänka och agera som vinnare. Vi har som målsättning i gruppen att gå till allsvenskan, säger Mikael Gath.

Vimmerby Hockey har 3–1 i inbördes möten mot Kristianstad den här säsongen. Det har satt spår hos Mikael Gath som inte ser någon lätt motståndare framför sig.

– Vimmerby är ett skickligt lag med en duktig målvakt som släpper in få mål. Vi spelar lite olika typ av hockey. Vimmerby tänker defensivt först, därför behöver vi vara kreativa och lösa upp knutarna, säger Mikael Gath.

Kristianstad kommer att ställa upp med samma lag som slog ut Segeltorp med 2–0 i matcher.

– Segeltorp är ett oerhört skickligast lag. Kanske det skickligaste laget vi mött. De gjorde det oerhört tufft för oss, säger Mikael Gath.

Och lättare lär det inte bli i Vimmerby ishall på tisdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!