Hanhals tränare tonar ner förväntningarna inför dagens match

En seger och en förlust. Eller två oavgjorda, om man så vill. – Spelmässigt har vi varit där i båda, summerar Vimmerby Hockeys tränare Tobias Jahr lagets två inledande overtime-matcher i HockeyEttan. I morgon väntar Hanhals på bortais.

Förre förbundskaptenen för Damkronorna, Niclas Högberg, basar numer för Hanhals. I morgon ställs de mot Vimmerby Hockey och Högberg har stor respekt för sina motståndare. Foto: TT

Förre förbundskaptenen för Damkronorna, Niclas Högberg, basar numer för Hanhals. I morgon ställs de mot Vimmerby Hockey och Högberg har stor respekt för sina motståndare. Foto: TT

Foto:

Ishockey2017-09-23 17:00

Premiären borta mot Tyringe i onsdags slutade med seger i förlängningen – en match där VH tappade en 3-2-ledning i slutminuterna.

Hemmapremiären mot KRIF i söndags slutade med förlust i förlängningen – en match där VH tappade en 1-0-ledning med 57 sekunder kvar att spela.

Så istället för sex poäng får Vimmerby Hockey istället acceptera tre inspelade pinnar.
– Spelmässigt ska vi vara nöjda, även om jag tycker att vi borde ha vunnit båda de här matcherna. Defensivt har det sett riktigt bra ut. Framåt skapar vi ganska mycket, men vi måste bli mer distinkta i avsluten – våga kliva in framför kassen, ta smällar och agera på obekväma ytor, säger Tobias Jahr, tränare i Vimmerby Hockey.

I morgon eftermiddag väntar Hanhals Kings på bortais i Kungsbacka. Ett lag som inför säsongen tippades i botten av serien, men som skrällde rejält i premiären och slog den södra HockeyEttans storfavorit Kristianstads IK.
– Jag har sett dem på video och det kommer bli en tuff match. Det är ett skridskostarkt och spelskickligt lag med backar som gärna följer med upp i anfallet. Ett trevligt lag att titta på.

Hanhals tränare Niclas Högberg tackar för berömmet.
– Det är ungefär så vi vill spela och se ut. Mot Kristianstad gick det hem, medan vi kanske föll på eget grepp mot HA 74 i den andra omgången.

– Jag tror att man måste nyansera resultaten i början av en serie. Framför allt när det gäller vårt gäng, som är relativt nya på den här nivån och fortfarande genomgår en utvecklingsprocess. Vi är fortfarande på resande fot och vet nog inte riktigt var vi står än, säger Högberg.

Hanhalstränaren har stor respekt för morgondagens motståndare.
– Jag såg Vimmerby flera gånger förra säsongen och vet att det är ett bra lag. De ligger fem, sex år före oss i sina visioner och i sitt lagbygge. Det blir en svår men rolig match mot ett spelande lag som, vad jag förstår, siktar stenhårt mot Allsvenskan.

Hanhals har tappat några tunga pjäser till den här säsongen, men mönstrar ordinarie lag mot Vimmerby. Hos Vimmerby saknas fortfarande axelskadade backen Ludvig Jardeskog, men säsongspremiären ligger inte så långt bort för honom.
– Ett par veckor till, så ska han vara redo. I övrigt är alla hela och friska.

Vem som vaktar kassen i Vimmerby är ännu inte klart.
– Båda våra målvakter har imponerat. De får kriga om platsen på varje träning, säger Tobias Jahr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!