Kan detaljen avslöja Johan Norbergs framtid i VH?

Johan Norberg har vuxit ut till en publikfavorit i Vimmerby Hockey. Frågan är om backen följer med laget upp i seriesystemet? "Det hade varit en stor ära", säger han till Sporten.

Johan Norberg säger att det skulle vara en ära att få stanna kvar och representera Vimmerby Hockey i allsvenskan.

Johan Norberg säger att det skulle vara en ära att få stanna kvar och representera Vimmerby Hockey i allsvenskan.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-27 11:52

Vi blickar vi återigen tillbaka till lördagens spektakel i ishallen i Vimmerby. 

Det var glada miner över hela isen och ett av leendena som var bredast var Johan Norbergs.

– Man går fortfarande på moln. Det har sjunkit in litegrann, men ibland kan det fortfarande kännas helt obegripligt vad vi har åstadkommit. Man är sjukt stolt över laget och hur vi presterade, inte minst i sista matchen, säger backen till Vimmerby Tidning.

När vi når honom har han precis klivit av ett skift på företaget Vida, där han jobbar på dagarna. Kvällarna den gångna veckan har varit fyllda av fortsatt firande. Så sent som i torsdags kväll var det återigen dags för lagmiddag för VH-grabbarna.

– Vi har käkat middag, druckit lite gott och bara haft det trevligt tillsammans i veckan.

Trots att ni vill leva kvar i glädjebubblan ett tag till kommer det snart en ny säsong. Hur har snacket gått med klubben kring din framtid?

– Vi har haft "exit-samtal" som det heter. Det brukar man ha efter varje säsong oavsett vad som händer. Det är inte riktigt klart om jag får lämna eller bli kvar.

Johan Norberg har blivit något av en publikfavorit med sin tuffa spelstil och starka känsloyttringar efter matcher. 

Vill du vara kvar i Vimmerby Hockey?

– Det skulle vara en stor ära att få va kvar och representera Vimmerby i allsvenskan.

Eftersom vi lever i "Silly Season"-tider försöker både vi journalister och nyfikna supportar hitta tecken på eventuella förlängningar eller övergångar.

I dagarna publicerade Johan Norbergs mamma ett inlägg på en Facebook-grupp för lediga bostäder i Vimmerby, där hon eftersökte en lägenhet från och med 1 juli, följt av några hjärtan i VH:s färger samt en ishockey-emoji. Inlägget har senare tagits bort.

Det öppnar såklart upp för spekulationer kring backens framtid. 

– Haha, ja... Så kan det vara. Jag har sökt en ny lägenhet ganska länge. 

Men det betyder inte att det är klart?

– Nej, man vet inte vad som händer. Vi får se.

Vad tror du om VH:s chanser i Hockeyallsvenskan?

– Det kommer såklart bli jäkligt tufft, det kan man inte sticka under stolen med. Kan vi behålla kärntruppen kan det bli bra. Vi har en stor trygghet i varandra och vi vet vad vi kan. Kan man även få inte lite spets är ett nytt kontrakt inte omöjligt. 

– Det gäller att försöka ha två lag bakom sig när säsongen är slut. Det är den inställningen man får ha, avslutar Norberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!