Här är detaljerna bakom Lindgren-övergången

I slutet av april avslöjade Vimmerby Tidning att Oskar Lindgren var klar för en återkomst till Vimmerby Hockey. Förra veckan blev det även bekräftat när klubben själva presenterade honom. Nu kan vi avslöja detaljerna bakom VH:s "drömaffär".

Oskar Lindgren såldes under uppmärksammade former till Tingsryd i början av februari. Några månader senare är Vimmerby Hockey ett allsvenskt lag, och Oskar Lindgren är tillbaka i klubben.

Oskar Lindgren såldes under uppmärksammade former till Tingsryd i början av februari. Några månader senare är Vimmerby Hockey ett allsvenskt lag, och Oskar Lindgren är tillbaka i klubben.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-13 15:05

Förra säsongens supporterspelare lämnade i uppmärksammade former mitt under brinnande "Alletta" i början av februari. 

VH fick ett bud som de enligt egen utsago hade svårt att tacka nej till. 

Ni vet alla vad som hände sen. Trots tunga tappet klarade sig VH bra, mycket bra till och med, och lyckades med den historiska bedriften att ta sig till Hockeyallsvenskan. 

Och så, bara tre månader efter försäljningen, återfinns den Karlskogafostrade spelaren i VH-truppen.

Vi kan nu avslöja att det är en rejäl "drömaffär" som sportchefen Pelle Johansson fått till.

Men först en återblick.

8 februari: Övergången

Uppgifter från Expressen gör gällande att allsvenska Tingryds AIF köper loss VH:s stjärnback Oskar Lindgren. Senare samma dag bekräftas uppgifterna av Vimmerbys sportchef Pelle Johansson som berättar att styrelsen i klubben tackat ja till ett lukrativt bud.

Johansson meddelade att klubbarna kommit överens om att inte avslöja någon övergångssumma men han berättade för Vimmerby Tidning att "summan är så pass stor att jag inte tror att någon klubb fått mer när det gäller en övergång från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan".

Ryktesspridningen om hur mycket klubben fått in på affären var stor. Från flera håll hördes summor från 200 000 ända upp till 300 000 kronor. Enligt källor till Vimmerby Tidning ska den exakta övergångssumman ha varit 170 000 kronor, men detta har inte bekräftats.

9 februari - 8 mars: Sejouren i Tingsryd

Redan dagen efter övergången, 9 februari, gör Oskar Lindgren sin debut för Tingsryd, borta mot Kalmar HC. Laget vinner visserligen matchen med 3–2, men Lindgren hade det betydligt tuffare med tre utvisningar i den andra perioden. 

Lindgrens sista match under sejouren i TAIF var säsongavslutningen mot Nybro Vikings, där de grönvita åkte på en storförlust med 7–1 på hemmais. Laget slutade på plats 13 i Hockeyallsvenskan.

Under hans tid i Tingsryd spelade han tolv matcher, där laget vann tre och förlorade nio. Ser vi till den individuella statistiken landade Lindgren på noll gjorda poäng och -4 i plus/minus-statistiken.

26 april: Bomben

I slutet av april landade något av en hockeybomb. Vimmerby Tidning kunde då avslöja att Oskar Lindgren, efter bara några månader i sin nya klubb, återvänder till Vimmerby Hockey. Klubben var fåordiga gällande uppgifterna, men enligt väldigt säkra källor till vår tidning var det så gott som klart redan då.

8 maj: Avslöjandet bekräftas

Drygt två och en halv vecka efter vårt avslöjande blev det helt klart. En av Vimmerby Hockeys bästa spelare förra säsongen återvänder till klubben, som nu ska spela i Hockeyallsvenskan för första gången någonsin. 

Många undrar såklart vad affären inneburit för VH rent ekonomiskt. 

I slutet av förra veckan fick vi tag på VH-sportchefen Pelle Johansson som besvarade våra frågor kring övergången. 

Är du nöjd med affären?

– Det var en väldigt bra affär för Vimmerby Hockey. Så kan man säga.

Har ni betalat någon övergångssumma till Tingsryd för övergången tillbaka till VH?

– Nej, det har vi inte, svarade Johansson.

Vimmerby Hockey behövde alltså inte betala en krona för att få tillbaka stjärnan som man sålde för rekordmycket pengar, bara några månader tidigare. Under tiden han var borta hann dessutom klubben avancera till Hockeyallsvenskan. Snacka om "drömaffär".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!