Här är disciplinnämndens dom efter rasistattacken i HockeyEttan

Disciplinnämnden väljer att inte vidta några åtgärder efter den påstådda – och till viss del bekräftade – rasistattacken i derbymötet mellan Tyringe och Kristianstad i HockeyEttan Södra.

Foto: TT

Ishockey2016-10-13 09:22

Det var i Skånederbyt den 5 oktober som en spelare i Kristianstads IK, mitt under pågående match, fick ta emot rasistiska glåpord från en spelare i hemmalaget Tyringe.

– Vår spelare tog illa vid sig och jag kan bekräfta att en anmälan är gjord till disciplinnämnden, sa KIK:s sportchef Joakim Johansson efter matchen.

Även Tyringes tränare och sportchef, Magnus Rahm, uttryckte sin beklagan över det inträffade och bad om ursäkt å föreningens vägnar.

Men trots detta väljer Disciplinnämnden att låta ärendet passera utan bestraffning.

”Nämnden beslutar sig för att ingen bestraffning eller åtgärd kommer att utdelas i detta ärende. Alla tre parterna har fått säga sitt i ärendet och eftersom domarna inte har hört något så står ord mot ord i frågan”, skriver nämnden i ett mail till Kristianstadbladet.

Enligt uppgifter till ovan nämnda tidning ska även en av domarna under matchen ha bekräftat att han hört den verbala attacken, men inte om det kommit från någon spelare, båset eller läktaren. Ingen av KIK-ledarna ska ha hört något eftersom situationen utspelade sig på motsatt sida isen, sett från båset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!