Här är förbannelsen som VH kan bryta

Går det nå kvalserien via fortsättningsserien? Nej, säger statistiken. 47 lag har försökt – alla har misslyckats. Nu kan Vimmerby bryta den förbannelsen.

Vimmerby Hockey kan göra det "omöjliga". Att gå från Fortsättningsserien till kvalserien.

Vimmerby Hockey kan göra det "omöjliga". Att gå från Fortsättningsserien till kvalserien.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-03-13 08:10

Vi har gått igenom alla säsonger sedan 2011/12. Serieupplägget har skiftat en del, men grundprincipen har varit densamma. De bästa lagen från hösten har gått vidare till Allettan. Resten har fått spela i de olika fortsättningsserierna.

Här kan ni läsa hur det har gått för alla vinnare i fortsättningsserierna.

2011/12: På den här tiden var det tre allettor, samt sex stycken fortsättningsserier. Boden, Ånge, Tranås och Nybro åkte ut direkt i playoff 1. Enköping och Huddinge klarade det första steget innan det tog stopp i playoff 2.

2012/13: Vännäs, Sollefteå, Borlänge, Wings och Halmstad förlorade i playoff 1. Tranås var det enda laget som gick vidare. Vilka de slog ut? Jo, Vimmerby Hockey, efter ett sent avgörande i den tredje matchen. Därefter tog det stopp för Tranås i nästa steg.

2013/14: Förbundet provade ett nytt koncept med två allettor, fyra fortsättningsserier och en renodlad Norrlandsserie. Tierp, Wings och Västervik vann respektive fortsättningsserie, men räckte inte till när det vankades playoff. Kristianstad var undantaget. De tog sig hela vägen till playoff 3.

2014/15: Ny säsong, nytt upplägg. Nu gick två lag från respektive fortsättningsserie vidare till playoff. Men det var skrällfritt den här gången. Örnsköldsvik, Kovland, Helsingborg, Kallinge, Mariestad, Kumla, Åker/Strängnäs och Haninge förlorade mot de högre rankade lagen.

2015/16: Örnsköldsvik, Vännäs, Halmstad, Lindlöven, Skövde, Åker/Strängnäs och Hammarby åkte ut direkt. Återigen var det Kristianstad som trotsade oddsen och gick hela vägen till playoff 3. Där tog det stopp mot SSK.

2016/17: Den här säsongen var det bara vinnarna i fortsättningsserierna som gick vidare. Men varken Örnsköldsvik, Tranås, Grästorp eller Sollentuna lyckades ta sig förbi playoff 1.

2017/18: Samma visa igen. Vännäs, Tranås, Köping och Hammarby åkte ut direkt.

2018/19: Bättre utdelning den här gången. Teg och Kalmar utslagna i playoff 1, medan Forshaga och Segeltorp gick vidare ett snäpp innan det var slutspelat.

2019/20: Strömsbro, Kiruna och Nyköping räckte inte till i playoff 1. Kvar har vi Vimmerby Hockey. Höstens krislag har fått ordning på försvarsspelet, värvat flera klasspelare och skickat både Kallinge/Ronneby och Huddinge på semester. Nu krävs det bara en seger till mot Hudiksvall för att drömmen om kvalserien ska bli sann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!