Ligachefen: "Vill verkligen försöka hjälpa till"

Som sporten tidigare har berättat om ser Hockeyettan ut att få ett nytt upplägg i höst. Antalet grundserier utökas från fyra till fem.

Vimmerby ser ut att hamna i den västra serien tillsammans med bland andra Dalen.

Vimmerby ser ut att hamna i den västra serien tillsammans med bland andra Dalen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-04-25 13:56

”Största anledningen att vi gör detta är för att kunna begränsa resekostnaderna för många av klubbarna, vilket är den enda kostnad vi som liga kan påverka. Vi vill verkligen försöka hjälpa till här”, säger Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson i en kommentar till Hockeyettans hemsida.

Förbundsstyrelsen ska ta ställning till förslaget på fem grundserier och ett definitivt beslut lär komma i slutet av maj. 

”För ligan som helhet tror vi att det här är bästa lösningen. Tävlingsutskottet har försökt göra en så pass bra indelning som möjligt och har bland annat tagit hänsyn till den geografiska placeringen på klubbarna. Sen ökar vi antalet matcher i grundserien och får fler matcher av derbykaraktär, det har också vägt över i analysen”, säger Horndal.

Lagen möter varandra tre gånger i grundserierna, en ökning från 18 grundseriematcher till 21. De fyra bäst placerade lagen i varje serie går till allettan och de fyra sämst placerade lagen spelar i fortsättningsserien. Slutspelet i Hockeyettan kommer genomföras på samma sätt som i år. 

Norra: Kiruna IF, Boden, Piteå, Kalix, Teg, Clemensnäs, Örnsköldsvik, Sundsvall.

Västra: Forshaga, Mariestad, Skövde, Tranås, Dalen, Borås, Vimmerby, Nyköping.

Mellersta: Hudiksvall, Strömsbro, Borlänge, Linden, Köping, Surahammar, Lindlöven, Falu IF.

Södra: Tyringe, Karlskrona, Mörrum, KRIF, Kalmar, Halmstad, Troja-Ljungby, Alvesta.

Östra: Väsby, Vallentuna, Huddinge, Segeltorp, Hanviken, Visby, Enköping, Wings.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!