Här är hoten mot Vimmerby Hockey idag

Vimmerby Hockey har flera spelare som levererat mål och assist hittills i vårserien. Men ingen har gjort lika många poäng som Boråsduon Henrik Eriksson och Ludvig Jansson.

När lagen möttes i grundserien blev det varsin seger. Först vann Borås hemmamatchen efter straffar. Redan dagen efter fick Vimmerby revansch på hemmaplan, när de vann med 3-1.

När lagen möttes i grundserien blev det varsin seger. Först vann Borås hemmamatchen efter straffar. Redan dagen efter fick Vimmerby revansch på hemmaplan, när de vann med 3-1.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-12 08:00

Idag tar Vimmerby Hockey emot Borås hemma i ishallen. Efter fem raka segrar i fortsättningsserien får VH ses som klara favoriter. Borås ligger näst sist i tabellen efter två segrar och tre förluster. 

Men det finns ljusglimtar hos Västgötarna. De har nämligen både förstaplatsen och andraplatsen i vårseriens poängliga. 

Henrik Eriksson har gjort två mål och nio assist på fyra matcher. Med det är han klar etta i poängligan. Tvåa är lagkamraten Ludvig Jansson, som har stått för fyra mål och lika många assist på fem spelade matcher. 

Eriksson och Jansson imponerade även i grundserien, med 22 (10+12) respektive 19 (7+12) poäng. 

Vimmerby Hockey har också några spelare högt upp i poängligan. Succévärvningen Kristoff Kontos har gjort fyra mål och tre assist, vilket ger honom en delad tredjeplats i poängligan. 

– Kristoff har verkligen visat att han är en bra hockeyspelare, sa VH-sportchefen Morgan Persson i vår intervju med honom inför Boråsmatchen. 

VH har fler höga placeringar i poängligan: Christoffer Rasch ligger sjua på 2+4 och Pierre Gustavsson är tätt bakom på 1+5.

Matchen mot Borås startar klockan 16:00. Så här sa VH-tränaren Phil Horsky om motståndet när vi pratade med honom inför matchen:

– Det är ett bra lag med spets, som till exempel Henrik Eriksson. Borås är alltid bra strukturerade och har många tekningsvarianter och "set plays" som är farliga. Det är verkligen ingen lätt match.

Vi är på plats och liverapporterar matchen på vimmerbytidning.se. 

Karta: Borås
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!