Otrolig rysare i avslutningen av kvalserien

På fredagskvällen blev Östersund klart för allsvenskan efter en sanslös fredagsrysare och triangeldrama som avgjordes med en (!) enda sekund kvar att spela av säsongen.

Östersund jublar efter att ha vunnit kvalserien och säkrat avancemang till Hockeyallsvenskan.

Östersund jublar efter att ha vunnit kvalserien och säkrat avancemang till Hockeyallsvenskan.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2022-04-30 12:20

Inför sista omgången i kvalserien till Hockeyallsvenskan hade Östersund, Hudiksvall och Nybro chansen att gå upp till allsvenskan.

Hudiksvall ledde planenligt mot ett avsågat Halmstad när knappt två minuter återstod. Men två snabba mål av hemmalaget förstörde kvällen för ett chockat Hudiksvall som föll med 2–3.

I andra matchen möttes Nybro och Östersund. När 75 sekunder återstod av matchen ledde Nybro och hade de allsvenska biljetterna inom räckhåll. Dessutom på hemmaplan.

Men sekunden efteråt kvitterade Östersund – och gick förbi Nybro. Då var Nybro tvungen att vinna matchen och tog ut målvakten, men istället kunde Östersund sätta segerpucken till 3–2 när bara en enda futtig sekund återstod.

Så fredagens hockeydrama slutade alltså med att Östersund spelar i allsvenskan till hösten, för första gången i klubbens historia.

– Det är det värsta jag varit med om. Jag hade ju ingen koll på vare sig vår match eller den andra matchen, men jag har fått höra att det var en sjuk avslutning, säger Christian Hägg, spelare i Östersund, till Sportbladet.

Han blev felaktigt utvisad och fick matchstraff, vilket gjorde att han fick följa dramatiken från omklädningsrummet.

Är det ändå inte lite bittert att ha blivit felaktigt dömd och inte få fira på isen?

– Nja, jag hann ju ändå ut till slutsignal och hade tårar i ögonen. Jag är så jävla stolt över laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!