Här är nyckelpersonerna som kan ta över Hockeyettan

Den 22 januari ska Hockeyettan ha ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort Ronnie Glysing. Nu finns det ett förslag på vilka som ska ta över.

 Stephan Guiance och Håkan Svensson.

Stephan Guiance och Håkan Svensson.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-12-21 13:23

Den stora konflikten i Hockeyettan är ännu inte löst. Den grundar sig i att Boden och Karlskrona inte är nöjda med avtalen och därmed inte vill tillhöra ligaorganisationen.

Riksidrottsnämnden har gett klubbarna rätt, men Svenska Ishockeyförbundet vill inte följa beslutet och ett stort kaos råder i serien.

Från början var majoriteten av klubbarna med på att bojkotta Boden och Karlskronas hemmamatcher, men sedan svängde det. Nu har lejonparten begärt ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort sittande ordföranden Ronnie Glysing.

Huvudkandidaterna till att ta över som ordförande är enligt Sportbladet Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK. Dessutom finns det ett förslag på att anställa en vd och där är Stephan Guiance, tidigare vd för hockeyallsvenskan, det hetaste namnet.

– Vi har haft ett möte i dag där det presenterats två namn. Ett förslag som arbetsgruppen tagit fram och som kommer att förordas på det extrainsatta årsmötet, säger Thomas Regemalm, ordförande i Boden Hockey.

– Av logistiska skäl var endast hälften av de som ska informeras med i dag. Resten kommer få samma information under tisdagen. Men personerna som presenterade sig gav ett bra intryck.

Det finns ett orosmoln inför det extrainsatta årsmötet, berättar Regemalm.

– På mötet i dag framkom det också att man hyser starka farhågor för att Glysing inte ska starta årsmötet. Det finns en osäkerhet om det verkligen kommer att bli av.

Varför då?

– Det var ett ordförandemöte förra veckan och det kom ut signaler på att han pratar om utveckling och framtid. Och han är inte en del av den. Han har haft sin chans och nu ska det in nya krafter som tillvaratar medlemmarnas vilja. Han har inte förstått budskapet att han inte är önskvärd längre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!