Här är VH:s supporterspelare

Vimmerby Hockey jagar en topplacering i Allettan. Nu rustar klubben inför avslutningen.

Foto:

Ishockey2018-02-08 11:01

Så här skriver klubben i ett pressmeddelande:

"Vimmerby Hockey stärker upp centersidan med finländaren Viljami Wacklin (-94) från den finska Mestis-klubben Kiekko-Vantaa.

Wacklin är fostrad i HIFK Helsingfors, och har under sin junioritid varit en flitig poängmakare i de bästa finska juniorligorna. De tre senaste säsongerna har Viljami Wacklin spelat i finska Mestis, som är andraligan i Finland.

– Vi har jobbat på det här ett tag nu och skönt att det äntligen är klart. Det är en offensiv center med ett bra spelsinne och vi hoppas att han kommer att bidra med en del poäng. Han har inte riktigt blommat ut i Mestis, men vi har fått mycket goda vitsord från våra finska kontakter om att han har potentialen att vara toppcenter i den ligan. En intressant spelare som vi hoppas ska kunna bli tongivande i vår miljö, säger Vimmerby Hockeys Klubb & Sportchef Daniel Stolt.

Kontraktet är skrivet säsongen ut, och målsättningen är att Viljami Wacklin debuterar i VH-tröjan i fredagens match mot Visby/Roma. Wacklin anländer till Vimmerby under torsdagen.

Viljami Wacklin blir också säsongens Supporterspelare i Vimmerby Hockey. Ett antal trogna VH-fans har stått för en insamling som nu gör övergången möjlig. Vimmerby Hockey vill rikta ett stort tack till dessa."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!