Här är Vimmerbys drömvärvning

Det är en meriterad ”supporter–spelare” som VH värvat. Eller vad sägs om spel i tre olika klubbar i högstaligan i Finland, spel i KHL, deltagande för Finland i två JVM-turneringar och draftad för NHL-laget Tampa Bay Ligthning. Här är Saku Salminen.

Vimmerby Hockey har med hjälp av supporters lyckats värva en meriterad  spelare från Finland.

Vimmerby Hockey har med hjälp av supporters lyckats värva en meriterad spelare från Finland.

Foto:

Ishockey2019-02-05 13:04

Den 24-årige forwarden/centern från Helsingfors anländer förmodligen till Vimmerby på onsdag och kan bli aktuell för spel redan på fredag. Han kommer närmast från spel i den tyska andraligan, med klubben ESV Kaufberen. Den här säsongen har den storväxte (191 centimeter) finländaren även spelat i tyska tredjeligan (Memmingen) och franska högstaligan (Anglers).

De klubbarna kanske inte smäller så högt, men tidigare har Saku Salminen spelat i såväl Jokerit, SaiPa som HPK i den finska högstaligan.

– Vi ska inte till en början förvänta oss att Saku Salminen är en poängmaskin, men däremot har han många andra verktyg som vi tror kommer att bli väldigt viktiga för vårt lag, säger Vimmerby Hockeys klubb&sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Salminen beskrivs som en spelskicklig spelare, en tvåvägs-center, som jobbar hårt och som är en bra tekare. Inte mindre än fyra gånger har han varit med på camp med NHL-laget Tampa Bay, där han gick som 184:a i draften.

På meritlistan finns även spel i KHL och Champions Hockey League. Som junior har han också representerat Finland 39 gånger och deltog i JVM två gånger, varav en gång i det äldsta juniorlaget.

– Det ska bli väldigt spännande att komma till Vimmerby. Jag har alltid gillat svensk ishockey och har varit i Sverige och spelat flera internationella matcher. Och när jag fick veta att fansen har samlat in pengar för att jag ska kunna komma över, så blir man väldigt glad och det ska bli väldigt roligt att träffa fansen, säger Saku Salminen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!